Wilmas veterinär besök

Idag har Wilma varit jätteduktig och fått en massa komplimanger för att hon är så söt :O) Det gick iaf bra undersökningen. Han hittade inget allvarligt på henne alls förutom att hon hade torra öron så de rengjorde dem och gav oss kostråd typ. Dock fick vi ny information om kosten som gjorde oss väldigt chockade och upprörda då ingen någonsin nämnt detta för oss. Och vi har ändå haft bra koll på saker och ting och samlat mycket fakta. Tydligen så räcker inte endast grönsaker till kost utan man måste ge dem en brustablett i vattnet varje dag som man köper till människor. Enligt veterinären så får de annars c-vitaminsbrist! Och han sa oxå att det var helt meningslöst att ge grönsaker men att man kunde göra det om man ville typ :O/ Vi har vart så sjukt noga med det och gett dem jätte mycket paprika varje kväll och morot till frukost och olika frukter som godis då och då. Tydligen ska inte det räcka. Känns jätte konstigt för på ett forum för marsvin så har detta aldrig nämnts, Och vår uppfödare har heller aldrig sagt nåt om det och inte heller nämns det i marvsin böcker. Är så himla kluven i detta nu då jag inte vet vem man ska tro på för det är väldigt vanligt att veterinärer inte har den bästa kollen på just marsvin och att vissa rekomendationer har lett till döden då de sövt ner marsvinet trots att de inte klarar av en sådan procedur och liknande exempel. Han nämnde en massa mer men orkar inte skriva mer om det nu. Får testa det här och se om det gör saker och ting bättre. Problemet med avföringen såg han iaf ingenting av och kunde inte alls förklara det bättre än att det är kosten is åna fall som grund. Inga problem med njursten eller nåt sånt iaf :O) Ska dit på återbesök om tre veckor...är inte jätte pigg på det när det inte är nåt fel på henne alls och punga ut med 650 kr till är inte direkt något som vi ser fram emot. Men men, det är iaf en lättnad att veta att hon mår bra vår lilla Bebis.
Nu ska man bara ändra deras kostvanor med...det kommer inte bli populärt bland gummorna...

Annars gick det bra i skolan. Skön klass och knäppa lektioner :O) Nu ska jag lägga mig och vila för jag har ont i både axel och lår. Blev nog lite fel under träningen tror jag.

Kommentarer
Postat av: emelie

Jag jobbar som djurvårdare och vet att det verkligen inte är lätt att hitta bra fakta. Alla böcker och alla människor säger ofta olika saker. Marsvin får absolut cvitamin brist om dem inte på något sätt får tillskott av detta. Dem flesta väljer att köpa cpellets ellet brustabletter till vattnet. Jag har till mina egna djur gett lite cpellets i deras vanliga blandning samt olika grönsaker och har aldrig haft några problem. Man får läsa massa och prata med olika folk och sen dra slutsatsen att det rätta oftast är någonstans mittimellan.

2007-09-04 @ 22:34:50
URL: http://emelille.blogg.se
Postat av: Akinnah

Åh vad svårt det måste vara... man vill ju de små liven så väl. Wilma ser jättesöt ut och hoppas att hon får förbli frisk - med eller utan grönsaker :)
/ Annika

2007-09-10 @ 13:09:25
URL: http://akinnah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0