Det svåra med livet

Att komma hem till vardagen kan också vara väldigt jobbigt och smärtsamt. Bilbos favorittjej och även en av mina favoriter har blivit väldigt sjuk. Jag fick säga adjö till henne i fredags. Det kändes helt overkligt. Allas våran älskade Simba kommer inte finnas mer från och med imorgon eftermiddag. Ofattbart! Jag har så svårt att smälta det och jag lider så med Sara. Det kommer bli en väldigt tuff tid för henne. Jag önskar jag kunde göra något, att det finns nåt magiskt att säga så att allt det onda går poff väck. Äga nån potion som ger evigt liv, vad som helst. Jag hatar den biten av livet, att förlora de man älskar och sedan tvingas gå vidare i vardagen och känna tomheten och saknaden efter dessa underbara själar som varit ens trognaste vänner. Vi kommer sakna dig Simba!


Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma igen från en vecka på Kreta. Det var både en positiv och negativ resa. Tyvärr fastnar det negativa i minnet mer.

- Dåliga sängar, vaknat med ryggont varje morgon
- Minimal dusch som får en att känna sig som en giant
- Utanför hotellet var det konstant galen trafik som om det vore en motorväg, dag som natt på en liten väg utan filer, fick springa ut och hoppas på det bästa varenda gång vi skulle över vägen och blev konstant tutade på. Nä tacka vet jag Sverige med lite mer struktur
- Djurhållningen är riktigt dålig. Hundar och katter sprang lösa överallt. Avmagrade, skabbiga pälsar och livrädda för att kunna gå nånstans. (med tanke på vägen) Vill rädda dem allihop.
- Utav 7 dagars ätande så var det högst 2 måltider mat som kändes ok att äta. Vart finns den goda grekiska maten nånstans? Då vart vi ändå duktiga turister som försökte komma bort från det turistiga men förgäves.
- Väldigt dålig service! Är ett glatt hej eller bara ett enkelt hej  för mycket att begära.
- Älskling blev sjösjuk och spydde på en timmes båttur i Chania hamn
- Hemlängtan, saknade Bilbo och gummorna alldeles för mycket och vårt hem. Vardagen helt enkelt. det är kul att bada men sen vill jag gärna kunna göra vanliga saker och inte titta på makedonisk TV på kvällen där de säljer skumma föremål, även om det hade sina höjdpunkter att titta på :)
- Mygg! Har säkert 30-40 myggbett på mig
- 35 grader i skuggan 45-49 grader i solen
- Alla jäkla inkastare! Låt mig kolla på saker i lugn och ro! Jag bestämmer själv vad jag vill köpa eller ej!

+ Helt otroliga landskap med berg och hav
+ 2 års fängelse om man dödar deras landsdjur geten
+ Intressanta utflykter. Vart till Knossos, Heraklion, en lagun och lite annat smått och gott. När man väl kom in i de riktiga byarna och städerna var det otroligt mysigt
+ Starbucks i Chania! Hjälp vad gott det är med mocha frappuchino!
+ En organisk hälsokost butik spelade Sarah brightmans "Only an ocean away" :) Köpte en bodybutter bara för det.
+ 35 grader i skuggan 45-49 grader i solen
+ Vår lilla katt som besökte oss på altanen. Borde dock vara med på minus sidan också för har ångest över att den ska vara där själv. Hoppas det är fler gäster som tar hand om den. Katter är ju iaf självständigare än de stackars hemlösa hundarna.
+ Resan hem! ;)
+ Att spendera tiden med min Baby, oavsett var vi är eller gör så är det alltid fint att vara med dig




Rekomendera

Min abstinens från älskade Gilmore girls har äntligen stillats något. Vi har nyligen börjat titta på Parenthood där Lauren Graham medverkar. Trodde inte jag skulle kunna se henne i nåt annat för hon är verkligen Lorelai för mig men hjälp vad bra denna serien är och Lauren imponerar som vanligt! :) Hela casten är riktigt bra och jag är redan besatt av denna serie. Det är långa och många avsnitt också vilket gör mig nöjd! Hoppas de fortsätter med den länge och att den håller samma klass.


Hinner aldrig så mycket som jag får för mig att jag ska

Så mycket som måste göras men tiden bara försvinner. Jag har faktiskt läst lite idag iaf men verkligen inte i närheten av vad jag behöver fått gjort. Nu har vi varit lediga i fyra dagar men prioriteten har varit mer nöje än något annat. Konstigt att även om jag läser kurser som är mer i underhållande syfte är det ändå segt att få nåt gjort. Så fort det blir ett tvång försvinner glädjen och lusten inför lärandet. Nu är det verkligen stress att få ihop min uppsats!

Har kört mitt styrketräningspass idag. Det gör mig piggare och så får jag utlopp för alla negativa känslor.  Jag har hamnat fel i träningsschemat egentligen men jag ska ta ifatt det!
Ska gå en promenad med Bilbo och Älskling nu. Sen plugga lite mer och sen blir det Marit Bergman på Liseberg ikväll!

Borås djurpark

Söndagen begav oss Älskling och jag tillsammans med Tina och hennes David till Borås djurpark. Där har jag inte varit sen jag var liten, typ 5 år eller vad kan jag ha varit? Det var väldigt mysigt att titta på alla djuren. Det regnade först men sen fick vi till och med sol i slutet av dagen. Jag får en så dubbel känla av djurparker bara. Det är bra att de engagerar sig i att hålla kvar djurarter som är nära att utplånas och att det är i utbildningssyfte för människor så att de lär sig behandla djuren väl. Djuren lever ju också mycket längre i djurparker, men man märker ju hur uttråkade de är. De har inget syfte längre, de får maten serverad och har inte några större ytor att röra sig på. Även om det verkar välskött så går det inte att jämföra med det vilda naturlivet. Något jag stör mig otroligt på är hur vissa småbarnsföräldrar inte lär sina barn att visa respekt mot djur. Det står stort och tydligt att man inte ska banka på rutor eller skrika eller liknande för djuren kan bli stressade men gör föräldrarna nånting för att utbilda sina barn, nej. De står bara och skrattar åt att barnen skriker och bankar på rutorna och tycker att sina barn är så gulliga och lustiga. En av vargarna blev så stressad och ville skydda sin flock genom att attackera och sprang rakt in i glasrutan och de fortsätter ändå och bara skrattar. Jäkla idioter. Förutom sådana störmoment så var det verkligen underbart att få titta på vargarna. Så magnifika! Det var en fin dag. Vi vart helt slut när vi kom hem. Tina och älskling blev lite tröttare än oss andra tidigare dock ^^


Loppis på Heden

I lördags vart jag och Tina på Loppis på Heden. Det var helt underbart att gå där och jag gjorde en massa fynd för under 500 lappen. Jag ska ju egentligen hålla i pengarna nu när vi snart ska iväg på resa till grekland men loppisar är det svårt att motstå alla fina saker. Så jag tyckte jag hanterade situationen skapligt trots allt.

Jag hittade en underbar teakbyrå som jag varit på jakt efter länge. Ska lägga upp bilder snart på mina kära små inköp.

Vår femte bröllopsdag :)

Dagen spenderades först med att jobba. Regnet öste ner redan klockan fyra på morgonen och fortsatte på samma sätt hela dagen med några små luckor av duggregn. Påminde om vårt bröllop för då var det likadant :)


Vi gick till ica focus (som vanligt) men bara för att köpa lite lyxigare frukost.

Så här pigg såg jag ut vid frukost/lunch ^^


Vi sa hela tiden att det inte var vår bröllopsdag förräns vi har kommit hem och sovit igen. Så efter frukost blev det att sova på en gång. Därefter började vår bröllopsdag på allvar. Snälla Sarah och Elin passade Bilbo medan vi vart tillbaks på Liseberg fast för att se Elin Sigvardsson. Det var himla mys men blött.



Därefter begav vi oss till bergakungens restaurang för att äta himla mumsig mat.


Sen vart vi och såg på Inception på VIP salongen. Det var himla skönt och en riktigt bra film med.
Perfekt bröllopsdag och vi lyckades undvika köpa hem plockmat  från Ica focus och se på film hemma! Yay for us :)


RSS 2.0