Alingsås-Göteborg 1-0

Sannolikheten att detta ska hända om vi skulle bo i Alingsås är ganska minimal i jämförelse här på Hisingen där det händer nånting varje dag som man helst vill slippa.

Att hitta motivationen

Den 20 oktober fick vi en hemtenta som inte ska vara inlämnad förrän den 10 november. Nu har det gått 10 dagar och jag har inte gjort ett skit på den ännu. Jag måste verkligen få det mesta färdigt i denna veckan för nästa vecka går jag dubbla kurser och det kommer bli jobbigt att sätta sig att plugga då. Jag vet allt detta men ändå när jag sätter mig för att börja på den så stirrar jag bara på skärmen och kommer inte på nånting att skriva. Istället kollar jag på obetydliga saker som kläder, soffor, skivor, filmer m.m på internet som jag ändå inte har råd med.

Flytta härifrån?

Vi har fått ett erbjudande om en visning på en lägenhet i Alingsås. Vi ska åka och titta på den men jag känner mig osäker om jag vill bo där. Jag trivs så himla bra i Göteborg för jag känner så många här och även om alingsås inte är långt bort så kommer man inte ses lika ofta. Det som är plus är att Alingsås är väldigt mysigt. Lägenheten som vi ska titta på är större och billigare. Inflyttningsdatum är inte förrän i februari heller så det ger oss tid att säga upp den vi har utan att behöva betala dubbelt. Där vi bor nu är ju en studentlägenhet även om det varken känns eller ser ut som en men vi kommer ju inte kunna bo här för evigt och vi får heller inte tapetsera hur vi vill. Allt det är stora + men det som ändå känns mest i hjärtat är just omgivningen av människor. Det är inte lätt att lära känna nya människor och vekrlige inte lätt att hitta folk som man klickar med. Jag har haft turen att hitta flera runtomkring mig. Suck jag vet inte. Men som sagt det skadar inte att åka och titta på den. Sammanträffande att visningen är samma dag som mitt och Christoffers sjunde kärleksår.

Murrigt och mysigt

De flesta i min närhet är ledsna för att det inte är varmt längre eller för att det är grått och regnigt. Jag däremot föredrar det mörka vädret i jämförelse mot solen. Det passar bättre ihop med min sinnestämmning. Jag är kanske lika trött och hängig som alla andra pga vädret men det känns på nåt vis bra att må dåligt ^^Jag tycker naturen är så vacker med alla löv, även när de ramlat ner är det fint. Som idag var det väldigt dimmigt och blött men så himla vackert ändå. Det var skönt att komma ut på tre promenaden. Jag har varit väldigt nedstämd på sistone och då är det bra att komma ut och få frisk luft och träffa alla underbara vovvar + människor :) Men hunden är verkligen människans bästa vän, klyshigt men sant  



På väg upp mot den jobbiga backen

Varma och bekväma fötter

Idag kom mitt paket från posten, mina skor som jag bjöd på tradera. Är faktiskt väldigt nöjd med dem fastän att det är skinn. De är åtminstonde second hand och otroligt mjuka och bekväma på foten. Jag hoppas innerligt att de inte kommer att läcka in eller nåt sånt. Har otur med alla skor jag köper. Är alltid blöt om fötterna :/
  

Hälsa

Idag/igår är sista dagen på min pencilinkur! Så himla skönt att inte behöva ta de där äckliga tabletterna nåt mer. Mitt öra känns bra och jag ska aldrig röra en tops igen (har sagt det förut också) men nu ska jag minsann hålla löftet.

Ett annat löfte har också ändrats. Christoffer har gått med på att jag får äta choklad igen men max 1 gång per vecka och bajsgrejen gäller fortfarande om jag bryter det och äter mer än en gång. Det är över två månader sedan sen jag åt min kära lindtchokladkaka och idag fick jag äta en. Kändes konstigt men ljuvligt :) Det känns iaf mer humant och inte så extremt att endast få äta det på jul och födelsedagar. Har ätit typ äckliga kakor istället ibland och då kan jag lika gärna äta choklad som jag verkligen ÄLSKAR. Men som sagt 1 gång per vecka.

Jag och Elin och Sara ska även börja träna på sportlife ihop. Iaf vi ska testa i en vecka gratis och se om vi trivs. Ingen av oss tycker det är lätt att gå dit själv och behöver någon som sällskap för att vara motiverade. Åtminstonde till en början. Tycker det är läskigt att gå dit själv. Fattar inte hur jag lyckades vara så motiverad på gymnaiset för länge länge sedan. Jag började träna där själv och gick verkligen dit regelbundet. mer än tre ggr i veckan t.o.m. Min förhoppning är att jag ska fortsätta så nu också. Träningsdvd:erna som jag köpt funkar inte så bra för mig. Det blir så tråkigt efter ett tag. Att träna pass i grupp är roligare. Det är så jäkla dyrt bara så har inte riktigt bestämt mig ännu om jag verkligen ska binda upp mig. Promenaderna räcker inte längre som träning för det händer inget med min kropp. Kommer fortfarande inte i mina favoritbyxor och står still på vågen. Tycker ändå att jag äter rätt så bra. Äter havregrynsgröt på morgonen med mjölk eller havremjölk i +skivad banan. Sen äter jag alltid vegetarisk mat och det är ju bra. Det är brödet som jag har haft svårt att sluta med som jag tror är boven till att det står still för jag tycker det är sjukt gott med salt bregott och kan bre på lite väl mycket på smörgåsen. Skitäcklig vana jag har :O/ Nu när jag ändå fått tillbaka chokladen i mitt liv så ska jag faktiskt sluta äta bröd under en tid för att se om det händer något.

Stress på IKEA

Igår umgicks jag med Linnea och vi vart iväg till IKEA på en väldigt kort visit. Vi kom dit kl 17:00 och de stängde 18:00. Både jag och Linnea är på samma nivå och är väääldigt långsamma av oss med allt vi gör. Jag har äntligen hittat någon som äter lika långsamt och velar lika mycket som mig. Därför var det lite komiskt hur vi fick skynda oss för en gångs skull, det gick inte så bra. Trodde IKEA skulle ha öppet till 20:00. Så vi stressade i oss  mat och fika i en halvtimme och resterande av tiden stressade vi runt för att hitta åtminstonde nånting att köpa med oss hem. Lyckades få ihop nånting, en pizzaslicer då jag råkade slänga den vi hade med pizzakartongen för en tid sedan. Köpte en alldeles för stor mörklila morgonrock som jag ska byta när vi ska åka dit igen i veckan. Vad köpte jag mer? Jo vita spetsgardiner, en vattenkanna att vattna blommorna med, en sån där rulle som tar bort ludd och päls. Köpte även vita stearinljus och ett paket doftande värmeljus. Det som jag hade tänkt att köpa var en matta, ett nytt duschdraperi och en lampa, men det får bli vid ett senare tillfälle. IKEA är egentligen så himla tråkigt, föredrar att köpa äldre möbler egentligen men tycker att det är roligt att åka dit och titta mer än att jag gillar möblerna. Men några fina saker finns det allt.

Waiting for another day

Den här låten har passat in på mitt liv på senaste tiden eller iaf av många av mina känslor under den här hösten.


Pencilin

Blä jag är så trött på att behöva äta pencilin. Håller på att spy varenda gång jag ska dem. De är så stora och luktar illa och glider ner så äckligt i halsen. 4 per dag ska jag ta också. Har tappat räkningen på hur många dagar det är kvar nu men det borde inte vara alltför många dagar kvar nu. Tror att de har biverkningar också för jag blir alldeles torr om läpparna och så får jag ont i min mage och så bränner det där med :( Jag gillar inte att behöva proppa i mig en massa skumt :/
Örat blir åtminstonde bättre och bättre för var dag så det är skönt.

Arabian nights

Lyssnar på "Arabian nights" med Sarah Brightman just nu. Helt underbart mäktigt stycke!Dansarna är så jäkla duktiga också tycker jag. Älskar när Sarah Brightman kommer in på scenen :)
 

Vill ha varma fötter

Jag funderar på om jag ska bjuda på ett par kängor på tradera. Om det stannar på 40kr så blir det 100kr för ett par skor. Dock är det så himla dumt att inte kunna prova dem. Kanske inte alls känns bra på foten eller kanske är sönder. Jag har letat i olika affärer och hittar inte nånting som jag tycker om. Har redan mina favorit kängor här hemma men dragkedjan har gått sönder plus att sulan läcker in :( De jag hittat på tradera är tyvärr i skinn vilket är väldigt negativt för mig. Men samtidigt så är det iaf second hand. Jag behöver nåt varmt, bekvämt men främst billigt! De veganska skorna som finns kostar över 1000 lappen om jag vill ha nåt ordentligt som inte ska gå sönder.
Märks det att jag försöker ignorera mitt dåliga samvete här...


Änglavakt

Det har varit en omvälvande tid. Onsdags promenaden gick från att vara helt underbart höstlig med 13 lyckliga vovvar som sprang omkring och lekte till att efter vi kommit en bit upp på berget bli en riktig hemsk mardröm. På ett ögonblick sekund sker det som bara inte får hända! En av hundarna är instabil och är en omplaceringshund och hon har varit duktig på sistone och ägaren gör så gott hon kan. Dock inte tillräckligt för hon attackerade stackars lilla Våfflan. Det var så fruktansvärt för hon högg verkligen tag i våfflans hals och det är ett mirakel och en enorm änglavakt att Våfflan överlevde. Vi fick inte veta förrän idag att hon klarat operationen och har nu fått komma hem till matte igen för hon stannade kvar på blå stjärnan under natten. Jag är fortfarande i chocktillstånd över det och har svårt att få bort denna hemska syn från mitt minne. Drömde mardrömmar om det inatt och om det inte vore för Kevin så hade underbara våfflan inte funnits mer. Har gråtit så mycket och oroat mig. Vi alla skakade och vart chockade och samtidigt så försökte man att hålla skenet uppe för Eva Lena och Våfflan så att hon skulle hålla sig så lugn som möjligt efter att vi fick loss henne.
Stackars Våfflan har helt sjukt nog råkat ut för det här tre ggr tidigare. Två ggr av samma hund som i onsdags och en annan. Det är egentligen en underbar tant som heter Maj Britt som är riktiga matte och Eva Lena brukar ta med henne på promenaden med sin hund Mike för att Våfflan ska få lite mer motion i och med tanten har svårt att gå längre rundor. Hon är så otroligt gullig och jag förstår inte hur i helvete det är rättvist att Våfflan eller MajBritt ska behöva hantera det här. Hon är en sådan hund som sköter sig själv och är alltid glad och bryr sig inte så mycket om de andra vovvarna utan är nöjd och glad att nosa på mystiska jordhål och liknande. Hunden som attackerade behöver få munkorg och vara kopplad! Majbritts son är väldigt arg och ska anatgligen ansöka om att få hunden avlivad vilket ajg verkligen kan förstå på ett sätt. Samtidigt så vill jag ha en tro på att man kan göra något för att hjälpa hunden men det krävs otroligt mycket och är inte säker på att hennes matte har det som behövs.
Våfflan är en av mina favorit älsklingar på promenaden och rent spontant i stundens hetta ville jag bara att den andra hunden skulle dö. Men med lite förnuft så vill jag att hon ska få ett drägligt liv och hamna hos någon som kan hjälpa henne. Varför kan vi inte ha Ceasar Milan här i området.
Nånting som verkligen har fördärvats är min harmoniska och idyliska bild av vovvar. För mig är de ett av de viktigaste i mitt liv och det bästa en männsika kan någonsin få lära känna. Men att ha sett en hund bita sig fast i en oskyldig liten cavalier som inte gjort nåt ont någonsin, med avsikt att döda då blir min fina bild totalt kvaddad. De ljuden man hör där hon nästan kvävs, fy fan vad ont det gör att se. Går inte att föreställa sig och så står man där helt hjälplös.  Jag känner mig rädd nu när jag går ut med Bilbo att det ska hända honom. Han är vår bebis, vårt allt. Usch det känns bara otroligt jobbigt just nu. Men tack gode gud eller vad det nu är som gjorde att Våfflan överlevde, det är huvudsaken. Hon är en riktig fighter. Jag hoppas att det inte ska hända nån vovve i vårt gäng nåt mer ont.

Underbara Våfflan! All energi till att du ska tillfriskna fort och vara ditt gamla jag igen

Vad som händer

Nu har jag sökt kurser inför vårterminen. Kommer läsa 30hp svenska och 15 hp engelska, upp till åk 7. Hade gärna velat fortsätta läsa musikvetenskap men får bilda mig med det när jag är färdig med lärarutbildningen.

Jag har fortfarande jävligt ont i mitt högra öra. Jag vart till doktorn igår och då fick jag även pencilin då det hade blivit inflammation på trumhinnan :( Så nu ska jag knapra i mig 40 tabletter på tio dagar! Tycker det är skrämmande hur mycket det är. Jag som har svårt att ens ta ipren eller liknande. Jag hoppas att när jag vaknar upp imorgon att det märks en förbättring iaf. Det är inte lika svullet idag som tur är. Längtar efter att kunna vända mig om i sängen och sova på höger sida också.

Den lilla vovven Tyson fick komma hem samma dag vid lunchtid. Var väldigt svårt att lämna tillbaka honom då hans matte inte var särskilt ansvarsfull. Hon hade såklart druckit och inte vetat vad som hände. Jag hoppas verkligen att det blir ett wake up call för henne så att hon tar hand om både sig själv och hunden.

Nu ska jag som vanligt bege mig iväg mot berget och gå på promenad med hundgänget :)

En liten vovve

Att man kan förutsätta hur en dag eller natt ska bli kan man verkligen inte. Älskling väckte mig kl 05:00 i morse med en liten hund i famnen. Han hade hittat den på vägen till spårvagnen utanför butiken "Time" ungefär. Vi har träffat på denna hunden tidigare med sin ägare när vi promenerat med Bilbo så vi vet att den heter Tyson men vi har dock ingen som helst aning vad ägaren heter eller hur vi kan nå henne. Har satt upp lappar nu hela morgonen och även kontaktat polisen. Vi ska ta hand om honom och om vi inte fått något svar så får vi kontakat polisen igen. Fattar inte hur man kan "tappa bort" en sådan lite vovve. Det är en yorkshire terrier och av att söma sedan tidigare möte finns det inte en chans att den har rymt, snarare att ägaren glömt bort sin vovve tyvärr.  Jag hoppas verkligen inte att det är så. Han verkar ha problem att sitta också upptäckte jag för en liten stund sen. Han har iaf slappnat av lite mer och är nyfiken på lägenheten och viftar glatt på svansen. Han har precis fått lite mat nu med. Bilbo är sjukt svartsjuk och gnyr och försöker markera att matte är min typ :)
Ägaren är iaf en ordentlig rökare för det stinker i hela lägenheten av rök. Stackars vovve :O(
Jag gick och lade mig kl 03:00 så har bara sovit i 2 timmar som allt i och med det här. Älskling är på jobbet och kommer hem vid tolv ungefär och då ska vi ringa på hos folk. Vågar inte göra det själv.


Stackars mig

Behöver klaga av mig. Då Älskling gått och lagt sig nu för han ska till jobbet tidigt idag så får jag använda skriften istället för munnen. Jag är väldigt gnällig när jag har ont. vilket jag tror de flesta är iofs. Vill gärna att alla ska tycka synd om mig och verkligen förstå hur ont jag har. Jag har under hela dagen haft en enorm mensvärk + att mitt jävla öra är på g igen med en infektion så att jag har fått droppa örondroppar i det. Det gör så jäkla ont i örat och tycker det är lite orrättvist att få dubbelt upp. Det räcker väl med en av dessa hemskheter tycker jag! Nu har jag 6 dagar kvar av kuren i örat och det är så jäkla obehagligt för jag hör ingenting och måste gå runt med en tuss fettvadd nästan hela tiden för att det inte ska rinna ut.
Det är vid såna här dagar jag verkligen saknar att mumsa i mig min favoritchoklad som alltid får mig att må lite bättre.

Roligt med paket

Idag kom min beställning från Bengans på posten. Elin Sigvardsson har släppt ett nytt album. Har inte hunnit lyssna helt färdigt på det ännu men av det jag hört hittills gillar jag det mycket.



Mina pianoböcker har också kommit från adlibris så nu ska jag minsann spela här hemma :O)

Skönt att för en gångs skull veta vart man ska i livet

Idag vart min tid hos studievägledaren och det känns alltid lika bra att gå dit för varje gång känner jag mig klarare i huvudet, hur jag ska göra. Jag ska fortsätta som planerat med svenska på 30hp till våren + att jag bestämt mig för att använda min specialisering till engelska i baskurs. Sen har jag lau 3 nästa höst och sen är jag egentligen färdig. Jag vill dock ha so ämnen för de tidigare åldrarna också och det kan jag läsa fastän att jag skrivit mitt examensarbete då. Vilket gjorde mig glad att det ändå räknas in till examen. Det är nåt nytt för förut vart man tvungen att avsluta med examensarbetet. Känns bra nu iaf att veta vad som är möjligt och inte. Fick även mer information om hur jag ska göra sen när jag utbildar mig vidare till specialpedagog. Måste jobba 3 år först som lärare för att kunna läsa det sen. Den finns på halvfart vilket är väldigt positivt för då kan jag fortsätta jobba och behöver inte dra på mig mer studieskulder.

Oemotståndliga bullar?

Det var visst inte särskilt klokt att vräka i sig kanelbullar... blä min mage mår inte bra^^

Nu har jag färgat håret med hjälp av älskling

  

Jag är jätte nöjd och för att ha gjorts hemma så blev det riktigt bra. Yay :O)

Tada!

I tre års tid har vi på nåt sätt missat att vi har ett eluttag i badrummet. Vi har använt förlängningsladd och tjafsat om vart vi förlagt förlängningssladden flera ggr så ibland har vi fått stå ute i hallen och försökt lita på att man inte behöver någon spegel. Detta förändrar ju vardagen avsevärt. Bekvämt minsann!

  


Nån sorts dramatik åtminstonde för stunden

Nu har jag beställt en skrivare äntligen så att inte fler krångligheter ska behöva inträffa. Idag när jag lämnade in tentan uppkom en massa hinder på vägen. Åkte i relativ god tid för att hinna skriva ut den på stadsbiblioteket men självklart funkade det inte att öppna min fil för att jag använt open office. Tänkte inte på att det inte finns på bibliotekets dator. Försökte ladda ner det busig som jag är men visste medan jag gjorde det att det egentligen inte skulle funka. Plus att nedladdningen tog forever! En aningen stressad och panikslagen får jag sedan vänta på spårvagnen i evigheter (kändes det som) och kom såklart sent till expeditionen. Där får jag veta att det inte finns några skrivare eller datorer alls i huset förutom för personalen. Som tur var så så var hon som jobbar där så himla snäll och lät mig använda hennes dator och skrivare och hon försökte hjälpa mig med olika lösningar. Men allt blev bara rappakalja på hennes dator om och om igen. Tur var att Älskling var hemma och kunde hjälpa mig hemifrån och fixa allt som hon föreslog för annars hade jag nog fått göra om hela hemtentan. Till slut gick det efter typ sjunde gången som jag ringt till Älskling. Så himla pinsamt var det för jag var helt skakig nästan och frustrerad vilket jag helst inte ville att nån skulle bevittna ^^ Jag kom 50 minuter för sent till introduktionen pga detta och det fanns inte ens en stol till mig då vi vart ihopträngda i ett pyttelitet rum, så jag fick sitta på golvet precis vid dörren där även lärarna stod. Det tragiska är att detta är inte första gången dessa krångliga saker händer mig när det gäller utskrifter. Nästan varje gång har det varit nåt fel och jag är så trött på det nu. Så med ca 1 år kvar tills jag tar min examen så skaffar jag mig en jäkla ful klumpig skrivare. Vet inte vart den ska få plats men så länge jag slipper bli sönderstressad vid framtida inlämningsuppgifter så är det värt det! 


Äntligen färdig!

Nu slutar jag för idag. Känner mig färdig med tentan. Ska bara lägga till källförteckningen imorgon bitti sen är det bara att skriva ut den på biblioteket. Konstigt att vi inte ska skicka in den via urkund egentligen.
Jaja nu ska jag bädda ner mig i sängen och njuta av att jag är tentafri för ett tag :O)

Tentan snart färdig

Håller på med det sista med tentan.Första frågan är helt färdig! Yay! Har ca 350 ord kvar tills jag når minimum gränsen för vad jag får skriva på fråga 2. Ska bara skriva lite finare meningar, pussla ihop det och lägga in passande referenser. Kan tänka mig att det tar ungefär 2-3 timmar tills jag är helt färdig. Hoppas att det inte bara är jag som blir nöjd med mitt skrivande.
Nu en kort paus. Behöver sträcka på mig och vila ryggen och min ömma svank.


No more bread

Jag måste sluta äta bröd for all eternity. Jag vet ju att varje gång det slinker ner så får jag jätte ont i magen :O/ Jag har varit duktig i två veckor och endast ätit det på helgen men får nog skippa det helt och hållet för min mage värker och låter och bubblar ^^

Nördigt

Sarah Brightman har idag/igår uppträtt i Mexico på deras chihuahua festival. Som den nörden jag är när det gäller henne så är jag helt kär i repetionsfotona. Älskar hur jordnära hon är privat. Visst är hon bedårande! :) Lite skillnad mot hennes scenkläder...








Den jäkla hemtentan

Suck...nu sitter jag här igen och gör en massa annat än vad jag egentligen ska göra. Hemtentan ska in på måndag kl 13:00 och jag har fortfarande inte skrivit några vettiga meningar och inte kollat upp referenser.Är knappt stressad över det vilket jag borde vara. Har verkligen ingen motivation alls just nu. Men jag ska vara vaken tills jag har skrivit färdigt skiten!

Istället för att ägna sig åt hemtentan min har jag gjort följande...

*Jämför priser på digitala systemkameror
*Läser bloggar
*Kollar på blocket efter skrivbord, soffor, taklampor
*Söker efter porslinsknoppar till vår fula byrå i badrummet som även ska målas. Vit har jag nog bestämt mig för under nattens gång...
*Tittar efter uppdateringar på SB forumet
*Drömmer om att flytta långt upp i Sverige och bo nära vatten och skog i ett mysigt gammalt hus

Frestelser

Då jag inte äter choklad i någon form längre så försöker jag undvika det så gott det går för att jag inte ska misslyckas med mitt vad. Idag fick jag stå emot det två ggr. Första gången var på Body shop. De firar 30 år och bjöd alla sina kunde på en lyxig chokladpralin. Fick tacka och ta emot och senare ge den till snälla Linnea istället. Vi var sedan på öppet hus på stadsteatern där även de bjöd på mumsiga chokladkulor. Såna jag aldrig skulle köpa själv för det är för dyrt men som jag fantiserar om i hemlighet. Det var väldigt jobbigt att motstå dem. Åt istället snittar och en äcklig ost som de bjöd på.  Inte riktigt samma effekt.

För övrigt var det väldigt kul att gå backstage på teatern och se kostymer och perukmakare och scenografierna. Hoppas vi kan gå på teater snart igen. Måste se "Trettondagsafton" innan den slutar gå.

Lite bilder från dagen
      

Delain konsert!

Åh jag är så glad! Ska äntligen få se Delain live för de kommer till Sverige den 14 december! Åh va kul!


RSS 2.0