Fattiga

Blä för alla dessa räkningar. Idag var det en så där månad då verkligen alla räkningar kom som annars inte kommer varje månad. Känner mig helt utmattad nu men det är skönt iaf att ha det gjort. Även om vi är helt panka nu och månaden har inte en börjat. Nästa månad blir inte bättre då jag knappt får nåt csn :O/  Hade kunnat jobba helger nu men det orkar jag inte med samtidigt som skolan. Särskilt nu när vi har vårt sagoprojekt. Det blir intensiva veckor nu i skolan. Men det ska bli kul! Skönt att komma tillbaka till skolan nu iaf även om jag kommer sakna min VFU klass. Har verkligen fått så många utmaningar och det har vart himla kul. Jag är riktigt nöjd med hela praktiken. Särskilt musiklektionen jag höll i plus sagolektionen va oxå härlig. De fick alla sitta i en ring och jag påbörjade en saga och sen gick turen över till var och en och de var så himla modiga och duktiga och vågade säga någon mening var och det är inte illa för att vara 9 år. Det finns ju t.o.m vuxna människor som inte klarar av något sådant. Känner mig även säkrare i att undervisa i matten, iaf lite mer än tidigare. Det går framåt för varje gång iaf :O) Men gud vad det är svårt att kunna motivera någon när man själv knappt fattar nåt eller bryr sig om det.

Nu ska jag ta och lägga mig. Är ledig i fyra dagar nu. Så himla gott. Imorgon ska jag ta det lugnt hemma. Hade tänkt att färga håret och klippa topparna men det går ju minsann inte :O/ Ska antagligen hälsa på mamma på fredag till på lördag. Har en bok att läsa ut med. Förhoppnigsvis blir det skitfint väder iaf så kan jag ligga i parken och sola samtidigt. Stackars Älsklingen kommer jobba hela veckan ut. Hade ju vart kul om vi vart lediga samtidigt :O/ Aja. Nu ska jag sova

Jag ska bli lärare!

Idag ordnade sig allt angående min skola. Yay :O) Efter VFU:n så åkte jag tillbaks till gbg och pratade med en studievägledare som hjälpte mig. Jag kommer nu få undervisa ända upp till årskurs 6! Är så glad. Kommer läsa en extra termin bara och egentligen så behöver jag inte det utan det är självalt för jag vill ju gå kvar min skapande inriktning och gå två terminer, inte bara en. Så all is good now :O) En väldig lättnad. Om jag vill jobba med yngre åldrar så har jag ju min barnskötar utbildning och erfarenhet kring det. Nu har jag iaf den bredden som jag önskar. Kommer antagligen främst vilja jobba med årskurs 1-3, men man vet ju aldrig. Nu när jag har praktik igen så ska jag om tiden finns hoppa in i årskurs fem och se vad jag tycker om det.

Annars skiner solen och jag är glad över att allt har ordnat sig plus att det kommer bli en rolig VFU pga att jag inte kommer vara på samma ställe hela tiden. Skönt! Kommer få sluta tidigare också då vilket behövs då jag har mycket att göra i skolan när väl praktiken är över.

Nu ska jag kika på internet, sen träna och längta efter att Älskling ska komma hem :O)

Sol och värme :O)

Är så glad över att det är varmt ute. Blir så himla mycket piggare och gladare. Särskilt under såna här omständigheter när skolan är skit och jag förskyld. Har dock njutit av solen ändå och trotsat förkylningen. Idag har vi legat i parken och solat oss. Låg och läste och hade det mysigt och gick en liten promenad. Det verkligen brände så där skönt på en när solen va på en men det var rätt så kallt när nåt moln kom ändå. Älskling somnade efter ett tag och snarkade sådär lustigt som han gör hihi. Jag hann iaf en bit in på en av kursböckerna som vi ska läsa vilket känns bra.

    

Imorgon har jag fått tid hos en studievägledare och jag hoppas att han kan hjälpa mig med att fundera ut hur min framtid ska se ut. Blir väldigt osäker på om jag ska jobba som lärare eller som förskolelärare...men nu medan jag skriver det här så känner jag på en gång att det är ju så himla mycket enklare att jobba sig neråt i åldrarna om jag känner för det än tvärtom. Nä bättre att ha en lärarutbildning i grunden. Så får det bli. Mötet som jag gick på i veckan var verkligen hemskt. Inga ursäkter här inte från gbg universitet utan bara skryt om hur bra de är. Svara på våra frågor eller hjälpa oss angående all upprördhet som vi alla kände var de heller inget vidare på direkt. Han som pratade fattar jag inte överhuvudtaget varför han var där för han kunde ju inte nånting. Hans respons till när jag sa att de borde ta ansvar över deras otydlighet på studeras hemsida och i kursplanerna var att: kan du inte läsa? Alla på mötet blev väldigt upprörda över den responsen och skyddade mig. Jag sa till honom att det finns ju en anledning till att ca 130 personer sitter här och är upprörda. Om fem hade missförstått, fine. Han verkade inte fatta ändå. Har iaf en fördel gentemot mina klasskompisar att jag började studera före bologna så jag har fortfarande möjlighet att vara lärare i mitt examensbevis genom att jag läser ytterligare en inriktning. Helt sjukt att jag ska behöva göra det men så får det ju bli. Jag hoppas iaf att jag har förstått det hela rätt. Det får jag iaf reda på imorgon. 


Allt är skit

Åh jag har jätte ont i halsen :O( Fick det igår kväll och har bara blivit sämre. Hade nog feber igår med för jag var jätte varm på pannan men resten av kroppen frös jag och det typ värkte i hela kroppen och i huvet. Fan vad jag hatar att bli sjuk. Jag hoppas det går över snabbt. Så typiskt för jag hade tänkt att hälsa på mamma i helgen. Jag hoppas jag fortfarande kommer kunna det.

Utöver det här så har det hänt nåt helt jävla sanslöst. För två dagar sen fick vi på skapande verksamhet reda på att vi inte kan bli klasslärare! Det är ju kul att få reda på såhär i efterhand när det är det jag utbildar mig till. Jag är fan redan barnskötare ju så att lägga tre och ett halvt år och få studiesklulder på att bli förskolärare som bara får lov att "arbeta" på lågstadiet är helt jävla sjukt. De anser att det står tydligt när man söker programmet. För att vem som helst ska ju förstå att arbeta inte är samma sak som att "undervisa" på skolan. Vilken sökande förstår den skillnanden när skapande verksamhet finns med på exakt samma lista som alla andra berättigande lärarprogram. Så jag utbildar mig till att gå runt som en jävla vikarie typ som hoppar in och hjälper till där det behövs. Jag är så jävla arg och chockad över det här. Alla på skapande har skickat ett protestbrev och nu senare idag ska vi ha ett möte angående det här. Jag hoppas bara jag blir piggare. Ska gå oavsett men skönt om man slipper må dåligt samtidigt. Jag kan inte fatta att det är sant. Allt är ju helt bortkastat nu för mig. När man väl försöker vara förnuftig och ha ett yrke som man kan få jobb på så skiter det sig ändå. Vi har fått fem extra dagar på oss att kunna välja om på valwebben. Jag har fan ingen aning vad jag ska välja. Vill ju gå skapande. Jag hoppas  fortfarande naivt att det löser sig. Det ska ju inte kunna få gå till såhär. De gör det ju medvetet känns det som. Att de vill att det ska vara otydligt för annars skulle ju ingen gå det här programmet om de visste vad man man lägger sina csn pengar på. Det borde vara som en klasskompis till mig sa, en stor jävla obs skylt på kursen så man fattar att man inte får ha en egen klass. Att det är en skillnad från resten av inriktningarna. Åh snälla att det här ordnar sig. Om det inte gör det så har jag ingen aning om vad jag ska välja för nåt. Lätt att bestämma det på fem dagar.
Nä nu ska jag gå och lägga mig i soffan och fokusera på nåt annat ett tag. Kan inte göra så mycket ändå förrän jag vart på mötet.  

My kind of guy ;O)

Alltid kul med nån som fattar :O)


låt

Imorgon ska vi få sjunga upp en varsin låt på röstträningen och jag har fan inte en aning om vad jag ska välja för nån. Det är total blackout i huvet när det gäller det. Vill gärna veta säkert vid det här laget så jag kan öva på den. Funderade först på att ta en egen låt men det känns inte helt ok. Få se vad det blir.

Helgen har vart nice iaf. Varit något moody de senaste dagarna bara. Vet inte om det är födelsedagen som har gjort det eller nåt annat.

Nä nu ska jag kolla vidare på låtar och sen läsa det sista i boken.

Happy birthday to me ;O)

Jaha då vart jag 25 år... Det kommer nog ta ett tag och vänja sig vid. Dagen som sådan vart väldigt bra utöver att jag är 25 då. Jag skippade skolan. Hade först tänkt att gå men tycker faktiskt inte att man ska behöva gå dit på sin födelsedag ^^
Av Älskling har jag ju redan fått både en Marit Bergman konsert och ett operabesök. Ska ju som sagt på Sweeney Todd i maj och så fick jag även en berlock som jag velat ha länge. Så fin är den! :O) Ska tydligen få nånting mer. Han hade tänkt ge mig baileys bl.a men det ville jag inte ha när jag fick reda på det igår. Vad trevlig jag är ^^  

Mamsen hade skickat ett paket med presentkort på bik bok och på body shop. Blev helt rörd för hon hade även skickat vår födelsedagsduk som jag alltid fick ha vid min plats när vi hade kalas hela min uppväxt. Hade helt glömt bort den och blev helt tårögd av att se den igen :O) Saknar min mams. Ingen av min familj kan komma den här helgen så vet inte riktigt när det blir. Jag och Älskling ska nog slå ihop det. Han fyller år om exakt en månad. Få se hur vi gör. Av min syster fick jag ett jättefint kort. Hon skapar alltid sina kort själv så det är alltid lite mer personligt. Man vet hur lång tid det tar att sitta och pyssla med det så det är kul att få nåt hon har gjort själv :O)  Jag och Älskling hade iaf en mysig dag. Vi vart och åt på en italiensk resaturang och köpte med oss en god tårta och massa godis :O) Ben och jerrys. Har hur mycket som helst över nu. Vi tittade på en massa film och hade det allmänt trevligt :O)  Det var ju fint väder och soligt största delen av dagen så vi gick en massa så mina fötter värkde till slut. Kändes dock som om jag mestadels av dagen satt antingen och pratade i telefon eller messade som en galning till alla snälla som grattade mig :O)

Nu ska jag glo lite till på internet sen måste jag plugga tyvärr. Vill få det gjort så att jag och älskling kan spela lite wow i kväll. Har inte spelat det ordentligt på skitlänge nu för det har vart så mycket annat kul att göra. Jag är iaf level 69 nu så bara en level i från att bli level 70! Yay! :O) Önska att det var så här i verkligheten som det är i spelet att ju högre level man är ju större hälsa får man. Att man blir starkare och får mer skills.  Tycker inte det är riktigt lika tydligt i verkliga livet ^^ Plus att jag är överlycklig över att äntligen uppnått den högsta leveln som finns i spelet (än så länge) Ska försöka tänka likadant när det gäller min ålder hihi


Kultiverad som få

Är precis hemkommen från mitt första besök på Göteborgs operan. Älskling bjöd mig på Eugin Onegin
Vår första riktigt kulturella erfarenhet :O) De var väldigt duktiga allihopa men kände nog att det inte var helt min grej. Musikaler är det närmsta jag kan komma nära opera tror jag. Plus crossover dvs Miss Brightman. Gillade dock andra akten väldigt mycket. Den första va lite seg plus att handlingen var lite fjantig sådär men det va kul att få uppleva. Det bästa av allt var ju att under pausen inför andra akten så rusade jag och älskling iväg till shell macken vid nils ericsson för att få i oss nåt att äta. Det enda som fanns på operan var typ skumma mackor med laxpate i :O/ Dyra var dom oxå. Tror inte det är många som rusar ut och äter snabbmat på macken när de går och ser opera haha. Har haft en nice kväll iaf. Ny klänning hade jag på mig med som en klasskompis hittade efter skolan till mig. Vi tänkte först klä upp oss ordentligt men vi hade mer vardagliga fina kläder på oss. Valet stod mellan en mer "fin" klänning och den jag köpte. Känner att jag hellre lägger pengar på nåt jag kan använda ofta. Nu ska vi ha ute gummorna en liten stund innan vi ska sova. Stackarna har inte fått va ute nånting alls idag :O( Sleep tight

Scary

Satt och kika på myspace på olika band som söker sångare och såg ett foto där någon lämnat en kommentar och jag blev så jäkla rädd. Hon va skitlik mig ju! Fan vad läskigt. Snodde hennes bild, det får man nog inte göra men vid såna här läskiga tillfällen så anser jag att det är OK ^^


Gör nån nytta!

Om det är nån som läser min blogg så var snäll och skriv på protestlistorna på djurens rätt hemsida för att införa en lag om förbud mot sexuella övergrepp på djur! Det är så jävla svinigt att det inte finns en för länge sedan men så sjuk är världen.

Uppdatering för dagen

I dag har det vart en väldigt lång dag. Vart uppe sent igår och läste så in i helvete "den musiska människan" Efter att ha kommit till sida 172 kände jag att det fick va nog och att jag behövde sova och gå upp tidigt istället och läsa färdigt. Men det blev visst inte så ^^ Jag tryckte på snooze (stavas det så?) hela tiden och fick sen stressa iväg så jag skulle hinna till skolan i tid. Sen när jag väl träffade min klass så märkte jag att ajg ändå läst mer än någon annan :O) Vissa hade läst typ 2-5 sidor! :O) Så då kände jag mig mer lugn.Vår utbildning är verkligen flum. Iaf seminariet gick jätte bra och föreläsningen vi hade innan var jätte intressant. Han va skitbra på att föreläsa. Vi var hela tiden aktiva och behövde aldrig sitta stílla och endast lyssna på honom. Ulf Ernström hette han om jag inte minns fel. får kolla i anteckningarna sen. Ska nog köpa hans bok om berättarkonst. 

Annars så jag har stått i nästan två timmar och pratat med en klasskompis på stan efter skolan. Vi glömde helt bort tiden för vi hade sånt bra samtal :O) Vart helt yr i huvudet och stel i hela kroppen efter att ha stått på ett och samma ställe så länge hihi. Sen fick jag stressa hem i en halvtimma för jag skulle träffa Tinis därefter. Så jag slängde i  mig nåt att äta och fick bege mig iväg till stan igen. Alltid lika härligt att träffa Tina. Vi förstår varann så himla bra tycker jag och vi har samma drömmar om musiken. är kul att kunna inspirera varandra :O) Hon va så gullig och sa att hon hade haft en av mina låtar i huvudet sen hon hörde den. Det är ju den bästa komplimangen man kan få ju :O)  Vi ska kämpa vidare och få ut vår musik :O) Peppa peppa :O)

En jobbig sak är att jag har haft panikångest oftare än vanligt. Har huggit till flera ggr idag och det har tagit tid att bli av med det också varje gång :O( Så himla jobbigt. Har inte råd att gå och prata med nån psykolog och det enda som finns att erbjudas här som inte kostar sjukt mycket är präster och dit vill jag verkligen inte gå och prata.Har haft många tankar kring pappa på sistone. Tänker på honom varje dag men nu på senaste tiden har jag varit väldigt ledsen och inte kunnat hålla tillbaka tårarna. Kan tänka mig att det är det som påverkar min ångest nu mer än normalt :O/  

Så nu är jag hemma och har ätit en mumsig falafel tallrik. Ska kika på internet ett tag till och sen ska jag joina Älskling i soffan och mysa :O) Försöker förtränga att jag fyller 25 om fyra dagar :O/

Marit Bergman

Jag hade en skithärlig kväll på Storan med Älsklingen i lördags :O) Marit Bergman är ett sånt energiknippe och hon för över den på en gång till en. Jätte härlig konsert! Enda nackdelen var att kvällen försvann så fort för det va så himla kul och härlig stämning. Jag hade önskat att hon hade sjungit "Girl figure skater" och "Adios amigos". Men man kan ju inte få allt ;O)

Här är lite foton på kvällen. Väldigt mörka och suddiga. Vart tvungen att ljusa upp dem på datorn men då blev de helt gryniga :O(

    

Här är en liten video med från konserten plus lite skrik från mig ;O)


Plugghäst

Fan vad segt det går idag. Jag läser den musiska människan. Ska ha läst 240 sidor till på måndag till seminariet och det går i slowmotion. Mitt huvud är helt slut. Hade hoppats på att va färdig idag men i och med att konserten är om två timmar så får jag tyvärr sitta med det imorgon också. Ska börja fixa iordning mig snart med. Tänkte att jag skulle platta håret vilket jag inte gjort på sjukt länge, säkert ett år minst. Förut var jag helt beroende av min platttång men trivs himla bra med mitt natuliga hår nu. Ska iaf försöka göra mig lite piggare nu så jag inte somnar på konserten. Inte för att det är nån stor risk men vill gärna ha lite mer energi än vad jag har just nu.

Stackarn inte kul att bli kittlad :O)


present till moi

Yay va kul :O) Fick min tidiga födelsedagspresent nu och vi ska gå och se Marit Bergman imorgon!! Wiii va kul. Hade inte en aning om det här så det va en skojsig överaskning. Längtar tills imorgon kväll nu ju.

För övrigt så är städningen färdig. Ska tvätta golvet oxå men det gör vi efter att gummorna vart ute. Behöver även tvätta men det får bli en annan dag. Nu är det dags att mysa och ta det lugnt. Älskling duschar nu och sen efter det ska iväg och köpa lite fredagsgott. Ska försöka hålla det till bara på fredagar med... det går ju sådär. Men ska inte ge upp.


Medan jag städar

Medan jag städar lyssnar jag givetvis på musik, går inte annars :O) Älskar den här låten med miss Brightman :O)


Upplevelser

Håller på att städa iordning i lägenheten. Så jävla tråkigt :O/  Tar en liten paus nu. Idag hade vi teater och djembe. Jättekul var det :O) Igår hade vi röstövning med den underbara Bo Urban som han heter. Vill aldrig sluta den här utbildningen för man bara leker dagarna i enda :O) Utmanar sig också hela tiden med nåt nytt skapande. Allt är så flummigt och hippieaktigt haha

Fick skattebeskedet idag så det blir en liten resa för mig och älskling i sommar. Yay! :O) Vi har pratat om Paris men känner nog mer för typ Grekland ändå nu i sommar. Ser fram emot det så mycket. Att få se nånting annat. Nya intryck och upplevelser.

Nu tillbaks till det tråkiga städandet. Älskling jobbar och kommer nog hem vid 18 typ. Han har gjort mig nyfiken på en födelsedagspresent som jag tydligen ska få redan ikväll! Om man känner mig så vet man att jag vill fira en hel vecka hihi och tror Älskling har tagit fasta på det nu. Undra om det blir en överaskning varje dag nu då..hm..spännande tihi

Tidig födelsedagspresent



Såg häromdagen när jag och en klasskompis vart på väg till spårvagnen en stor affisch där det stod att Sweeney Todd skulle sättas upp här på Göteborgs operan. Vi båda blev helt överlyckliga! Hon är oxå frälst i denna musikal plus allt som Tim Burton gör :O) Det som är så underbart är att det är de från London som kommer hit och uppträder så man slipper den svenska översättningen. Så iaf genast när jag kom hem så beställde Älskling biljetter till mig/oss till min födelsedag. Vi ska sitta på parkett med för det va sjukt billigt. Trodde det skulle gå på mer. Så nu vet jag om en av mina presenter. Resten är ytterst hemligt. Så himla nyfiken är jag. Fast jag vill inte bli 25 dock :O/ Fan kan inte fatta hur fort tiden går och jag passar inte att va 25 buuuää. Jag ska max vara 23 år för alltid :O)

Should I stay or should I go

Har funderat ett tag på att avsluta min blogg här nu och varenda gång jag tänkt göra slag i saken har blogg.se inte funkat. Vet inte om jag ska se det som ett tecken eller inte :O) Känner just nu att jag vill både och. Får se vad jag gör.

Idag har vi haft bild och fått leka med lera :O) Har gjort en skum figur som var menad som en cool snubbe en boxare eller nåt som typ sa: Are you talking to me lite tyket sådär. Attityden finns kvar men liknar mest Shrek tyckte mina klasskompisar och jag håller med dem:O) Eller en goblin enligt Älskling. Nåt åt det hållet iaf. Det var kul men strängt och sitta med det från nio-halv fem. Har även haft så många liknande lektioner tidigare i jönköping och i grundskolan att jag känner att det inte händer så mycket med min utevckling kring det. This is as good as it gets :O) Vi fick även göra en skål. Himla kul att se de som verkligen har en talang för det. Sjukt fina saker. Alla blev så himla olika med. Kul att se

 

Nu ska jag kika vidare på internet sen ska vi spela lite. Sen blir det nog lite gilmore girls och film och godis :O) Mysigt som bara den.

RSS 2.0