Produktiv

På senaste tiden har jag vänt på dygnet ordentligt. Inatt är det samma sak som gäller. Dock är det en betydligt mer produktiv natt än vad de flesta andra har varit. Jag har skrivit färdigt alla julkort, rensat på mitt proppfulla skrivbord på datorn, noga läst igenom en av mina hemtentor som blev utdelad idag. Har t.o.m för första gången någonsin börjat skriva på den samma dag! Har redan skrivit nästan en sida var på både frågorna så det är bara att hitta bra referenser och skriva lite mer utförligt och sen har jag en tenta mindre att oroa mig för. Riktigt nöjd med mig själv! Skulle vara himla skönt att ha den ur världen innan jul så har jag bara essän och salstentan att tänka på efter jul. Har även fältuppgift 3 kvar på matten som jag tänker sätta mig med imorgon. Alla dessa fyra uppgifter ska vara inne i januari så skönt att ha mindre att tänka på. Vill kunna njuta av julen på riktigt och börja packa efter det är över. Inte så kul att börja packa nu och ha en massa flyttlådor överallt när det är jul och allt.

Under tiden jag gör allt detta produktiva lyssnar jag självklart på musikhjälpen! Skänk julklappspengarna till det här istället för att köpa en massa skit!

Konserter

2010 kommer att bli ett mycket mer underhållande år än 2009 när det kommer till konserter. Redan nu har flera artister annonserat turnédatum här i Sverige bl.a:

*Gregorian (inget exakt datum bestämt)
*Leave's eyes 10 april!
*Andrea Bocelli 11 april, min födelsedag! Dock kankse han kommer till gbg ett annat datum som jag hellre går på
*H.I.M nån gång under året också
Förhoppningsvis Sarah Brightman också!

Ser fram emot dessa jätte mycket och jag ska minsann gå på dem alla. Är besviken att jag skippade Delain idag/igår faktiskt, men de skulle bara vara förband och jag känner inte till the mainact tillräckligt för att vilja gå och betala för några låtar bara.

Ny lägenhet

Idag fick vi äntligen skriva på vårt nya hyresavtal! Nu är lägenheten vår! :O) Så himla glad över det! Ser fram emot att inreda en helt ny lägenhet där man faktiskt har en chans att förändra nånting. Har inte varit särskilt lätt att inreda den vi har nu tyvärr.

Vart på IKEA (igen) med Linnea också. Behövde köpa oss en ordentligt stor kastrull som inte kommer få plats i kastrullskåpet men ändå, ett till dra-på-lakan och en wok med lock och enbart för dekorations skull en ny taklampa som vi inte alls behöver men den är väldigt fin och det är så himla tråkigt att bara köpa vettiga saker^^
Den här fina ska vi ha i vår nya lägenhet:

Besiktning och min namnsdag

Nu är besiktningen avklarad.  Det vart inga problem alls förutom att vi har satt upp en spik på ytterdörren. Det får man tydligen inte göra. Men vi ska bara täcka det lite med färg. Jag hoppas att det förblir problemfritt sen efter att alla möbler är utflyttade. Vågar inte hoppas helt ännu för det kan ju dyka upp nånting.

Förutom det så är det min namnsdag idag :) Fick ett kort av min mamma med en söt vovve på och en peng, vilket är väldigt uppskattat! Kommer dock inte göra nåt kul för dem utan spara till räkningar istället. Väldigt vuxet av mig. Älskling överaskade mig med belgisk choklad minsann. En sån där dyr påse med fina praliner som jag alltid bara kikat på men aldrig tyckt varit värt att köpa men som är perfekt att få som present :) Mumsigt ska det bli, om jag vågar äta upp dem. Ska titta på dem ett litet tag till.

Vi får vänta med kontraktskrivning till imorgon för hon som vi ska kontakta har inte telefontid nu. Är så pirrigt. Vill fixa det nu!

Klarvaken med inredning på hjärnan

Kan inte sova. Är fortfarande inte helt frisk och vet inte om jag kommer bli värre eller om det är det här som gäller. Jag har vilat en massa på dagtid därav är jag klarvaken nu. Stackars Älskling verkar ha fått samma förkylning som mig. Så vi sitter och tycker synd om oss själva och varandra konstant ^^

Imorgon ska vår lägenhet besiktas. Hoppas det går fint. Jag längtar så mycket till flytten. Ser fram emot att inreda en helt ny lägenhet. Ska bli så kul. Mitt nya intresse är att titta på blocket och försöka hitta billiga och coola möbler. Kan sitta där i evigheter utan att tröttna. Är på jakt efter en skänk och ett till skrivbord som påminner om det vi köpte för ett tag sedan. Även olika lampor.

Just nu hoppas jag på att den här skänken finns kvar!
  
Kostar bara 300kr!

På väg att bli sjuk?

Känner mig krasslig idag. Vaknade med halsont och snuva. Känner mig konstig i huvudet också. Få se om det utvecklas till nåt mer. Stannar hemma från skolan idag..igen... Jag har totalt tappat motivationen. Orkar inte studera matte. Oavsett hur fint allt låter rent pedagogiskt så köper jag det tyvärr inte. Kommer aldrig undervisa i matte. Är irriterad över att det är obligatoriskt att läsa. Rent förnuftigt förstår jag varför men min relation till matte är riktigt dålig. Jag får så otroligt dåligt självförtroende och vill bara ge upp skiten.

Ska ta och lägga mig och vila lite nu och försöka koppla bort allting som jag ständigt tänker på. Bort med tankar om vår dåliga ekonomi, tentor, matematik och sjukdomar. Ska försöka fokusera på mer trevliga tankar.

Tiden går

Högen av böcker har blivit knappt märkbart mindre och de tre tentorna över jul börjar jag känna smått panik inför...
Plus att det är dags att besikta lägenheten på min namnsdag av alla dagar. Jag hoppas att vi inte behöver betala något. När kan man hänvisa till normalt slitage egentligen? Har ju bott här i tre år.
Sen så borde man även börja packa redan i och med att januari kommer vara fullt upp med tentor plus städning.
Men i december månad, den bästa månaden av alla vill jag bara mysa och ta det lugnt. Njuta av mörkret och allt det stämningsfulla. Göra det som jag känner för.

Fredagkväll och idol

Trist att Tove åkte men samtidigt så är jag riktigt glad att Calle är kvar. Det är första året då jag faktiskt tycker att artisterna är bra på riktigt och att det är riktigt tufft att välja vem man ska heja på. Juryn hade dock valt riktigt dåliga låtar till Tove tycker jag...vet inte riktigt hur de tänkte

Annars så lyssnar jag på "heartkiller" med HIM för ja vad det kan det vara...50 miljonte gången idag ^^ Måste ju variera mig från Sarah Brightman's nya singel "Done" hihi

Ska snart kika på en julfilm och äta glass och inte vilken glass som helst utan kära Ben och Jerrys. Ska testa en ny smak idag med vanilj och chokladglass med macademianötter i. Mumsigt tror jag nog det kommer vara!


Lite mat innan jag ska bege mig

Väntar på att min spagetti ska koka färdigt, sen ska jag krydda med oregano och en klick smör och slafsa i mig den snabbt :) Ska iväg på julpyssel med några gamla klasskompisar och numera fina vänner. Ska bli kul! Åh nu ringde timern också, perfekt!

Trött

Återigen dålig kommunikation mellan VFU och skola. Jag var där idag för att göra en fältstudie. Inte någon sammanhängande tid alls utan en kort uppgift. Tyckte att jag var väldigt tydlig med detta men min handledare såg det som om att jag skulle vara där hela dagen och i slutet göra min uppgift. Blev så irriterad och sa till henne att då hade jag faktiskt kunna komma senare så jag hade kunnat plugga hemma. Men hon tyckte att det var bra att jag fick se vad de höll på med i övrigt...hm ja det hade det varit om jag skulle vara där en längre tid men med tanke på att jag inte ska träffa dem på över ett halvår igen så känns det lite meningslöst... *suck* VFU:n är inte hela en students värld, tro det eller ej!
Nu har jag ont i huvudet för att jag inte haft nån lunch med mig med tanke på att jag trodde jag skulle vara hemma igen efter en timme eller två! Blä! 

Skolk

Idag har jag både skolkat från matten och från musikvetenskapen. Jag orkade verkligen inte att ta mig till skolan. Istället sov jag ut ordentligt och har myst med älskling här hemma. Jag och Bilbo har gått vår dagliga tre promenad med gänget. Det var så himla mysigt väder idag. Alldeles magiskt var det uppe på berget. Såg ut som ett sagolandskap. Fick såna julkänslor bara för att det är kyligt ute.
Idag fick jag ta hand om Ante också som är min favorit! Han är så fin! Vill ta med mig honom hem! Kevin behövde lite avslastning idag då han hade 7 vovvar att hålla reda på.

 
Visst är de fina ihop!

Nu ska jag kika på adventskalendern och mysa i vår hårda soffa ^^ Ska faktiskt vara lite duktig också och läsa i kursböckerna.


Vad som hänt i mitt liv

Jag är så himla dålig på att uppdatera regelbundet så nu kommer en massa inlägg på rad med olika händelser som hänt den senaste tiden istället.

Kan skriva lite om förra veckan först som var händelserik. Hann knappt andas ut då jag knappt var hemma. Förutom skolan så träffade jag Tinis och vi vart på öppet hus för art college, en sång utbildning som vi båda vill gå på. Det kändes så rätt när vi var där och de var så varma och välkomnande människor. Kommer förhoppningsvis gå det redan på vårterminen nu 2010 om jag har råd. Jag behöver denna utbildningen så mycket för att komma någon vart. Både Tina och jag är blyga med att sjunga och vi skjuter upp saker och ting fastän att vi älskar musik. Att gå den i ett halvår kommer hjälpa mig att bryta upp alla spärrar tror och hoppas jag! Så underbart att få pyssla med i ett halvår!

Sen så vart jag på teater och såg "publiken med Linnea och Sara. Väldigt skum pjäs som jag stundtals inte fattade nånting av. Det sceniska var helt underbart dock och jag levde in mig fort i världen de byggt upp. Jag blir alltid grinig när jag inte fattar, känns så himla meningslöst att skriva ett manus där den som tittar inte kan ta till sig replikerna. Det som var förståeligt var så himla starkt iaf så är ändå nöjd efter att ha sett den.


Bilbo var väldigt olydig förra veckan. Det var det värsta jag vart med om tror jag. Han stack iväg och det har han aldrig gjort förut. Han lyssnar alltid på mig och när jag gå motsatt håll blir han ängslig och fäljer efter. Detta gjorde han dock inte denna gång utan han sprang iväg. Jag sprang efter och såg honom inte nånstans och tårarna bara spruta på mig för jag var helt övertygad att han blivit överkörd. Jag krek efter honom mjen fick knappt fram nåt då jag var så panikslagen. Som tur va så stannade han precis vid vägen där det är fullt traffikerat då alla åker hem från jobbet vid den tiden. Christoffer hittade honom där alldeles rädd och han skämdes rejält. Usch jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Jag gjorde ett misstag som trodde att han kunde vara lös trots att det är löptider. Det kommer inte hända igen!

Samma dag som detta hemska vart vi även på en visning av en lägenhet som vi fick reda på idag att vi fått! Den är 8 kvardratmeter större, har ett kök och den är 300 kr billigare också! Jag bara längtar att flytta dit. Den är bara två hus bort och vi behöver inte tänka på att det är en studentlägenhet längre, utan en riktig hyresrätt.  Vi ska fixa dit ett badkar och jag hoppas vi kan få byta golv och nya tapeter också utan att det behöver kosta nåt särskilt, *hoppas hoppas*

Sen har det ju även varit första advent och mys i haga på julmarknaden. Vart även iväg på Saras inflyttningsfest i lördags. Denna veckan som är nu ska jag göra så lite som möjligt. Jag har så mycket att plugga och behöver få vara för mig själv känner jag. Jag blir så stressad av att göra mycket saker även om det är roligt. Har haft extra ont i hjärtat också så måste lyssna på min kropp lite mer.

RSS 2.0