Så besviken!

Åh jag gråter! (nästan) Den menyn vi har velat äta nu i flera veckors tid finns inte! Så jävla sur på att de varken uppdaterat sin hemsida eller sin meny utanför sitt ställe. Vi hade ju planerat allt så fint. Vi har nu kollat runt på hur många restauranger som helst på internet och inte hittat en enda som var så klockrent perfekt som den vi tänkt oss. Ingen av oss äter vad som helst och har väldigt speciella önskemål och det var väl för bra för att vara sant att hitta en meny som båda två blev helt kära i och som kändes prisvärd. (snyft)  Vi vet inte riktigt vad vi ska göra nu. Vi ville ha havsutsikten men den menyn de bjuder på nu är inte alls intressant och att äta någon annanstans kommer inte kännas rätt heller. Vi vill verkligen äta ute och klä upp oss! Nu lutar det mer åt att göra som vi nästan alltid gör, att köpa hem plockmat från ica fokus restaurang och duka upp här hemma istället. Inte alls lika kul :(

Vår perfekta meny som inte längre finns:

Meny 1

Soya- och limebladsmarinerad Laxsashimi med krispig sallad och marinerad gurka samt en frisk tomat- och ingefärsdressing.

Knaperstekt Majskycklingbröst med en sallad på rostad potatis, ruccola, parmesan och vårlök, ugnsbakad plommontomat och krämigbasilikasås.

Vitchokladcheesecake med ananas- och kokosglaze, färsk mango samt passionsfruktsorbet.
Pris för 3-Rätters meny 395:- inkl moms /

Fruktbröllop :)



Idag firar vi vår fjärde bröllopsdag! Självklart så ösregnar det som vanligt vid vår familjs stora högtider. Likadant var det på självaste bröllopet och andra högtider vi firat från min sida av familjen. Jag och mamma tror att det är mormor som visar sin närvaro.


Älskling gav mig en ring som jag tittat på förut! Är jätte glad för den. Den är vändbar så kan variera den med två olika stenar. Titta så fin :O)
  

Sen ska vi äta på en restaurang på en pir i hamnen. Har aldrig varit där förut för det är lite för dyrt för vardagligt ätande, men idag så ska vi fira lite extra :O) Brukar gå förbi där när vi går promenad och det verkar väldigt mysigt för man sitter och har utsikt över vattnet.

Nu ska jag göra iordning mig och kolla efter en present till Älskling medan han sover. Han har jobbat i morse och tagit ledigt imorgon så vi kan vara uppe länge istället.

Lite mer struktur tack

Även om jag drog ut på att läsa färdigt kurslitteraturen in i det sista så vill jag nånstans att läraren ska ta kursen på större allvar. Vi diskuterade knappt boken eller artiklarna utan pratade om våra projekt istället. Hon frågar oss lite slött om har ni fått ett hum om vad det handlar om och om vi läst litteraturen, som om det fanns ett alternativ att inte göra det. Sånt stör mig väldigt mycket för oavsett om det är en konstnärlig utbilödning eller ej så ska man ta det på allvar och höja statusen på det skapande! Det teoretiska är lika viktigt i en praktisk kurs. Det går hand i hand. Åh jag är så irriterad på att så många "lärare"undervisar som om de vore ens festarpolare på gymnaiset typ. De har gått en liten pedagogik kurs och är egentligen inte behöriga lärare. Att använda sig av lite struktur höjer kvaliten på utbildningen och man får en helhet i sitt lärande. Det som är roligt är att jag märker hur kritisk jag blir till alla pedagoger nuförtiden. Ett tecken på att min lärarutbildning börjar sätta sina spår i mig :O)
En i min grupp var det extra tydligt att hon inte hade läst litteraturen. Hon hade valt ett väldigt likasinnat projekt som författaren själv behandlade i boken och läraren undrade på ett skämtsamt sätt om hon kunde se några likheter och hon svarar jätte tveksamt - eh nej jag kan inte se några direkta likheter, eller hur menar du? Jag kunde inte låta bli att fnissa och då ändrade hon snabbt sitt svar och sa - jo men lite kan jag kanske se. 


Kvällens musik

Kan inte gå en dag utan att nämna lite bra musik enligt mitt tycke. Lyssnar just nu på sountracket från filmen Sweeney Todd. Trots att det va länge sedan jag köpte den så håller den fortfarande. Älskar den!
För tillfället är "My friends" igång. Lyssna/titta och njut! ;O)


Lite shopping

Som nämnt tidigare i kära lilla bloggen  var att vi skulle till den sk boden. Den var tyvärr stängd när vi kom :( Stänger kl 14 tydligen så vi får smaka på de där smörgåsarna en annan dag.

Vi hittade iaf stolsdynor. De är helt underbara och kändes verkligen som ödet när vi såg dem. Som gjorda för våra gamla stolar.

 


Vi skulle även köpa ett ps3 spel för 2 spelare men vi hittade inget som verkade kul. De enda vi hittade var för en spelare så istället köpte vi lite film på rea. Jag hittade "the Crow"för 69 kr och "Staying alive" för 20kr för att förpackningen hade blivit fuktskadad (vilket inte märktes alls)
 

Sen har vi köpt hem mat och myst med gott. Dock har vi båda bestämt att inte äta nåt mer godis och jag är svagast av oss och klarar inte av det. Max en dag typ. Men nu fan ska jag klara av det. Det är bara så himla svårt med chokladen. Det är så väldigt gott. Alla som säger att de kan klara av att äta endast ett par rutor av den mörka chokladen förstår jag inte. spelar ingen roll vilken procenthalt det är, lyckas iaf äta upp den på två dagar, ibland en. Magen mår därefter dock då^^

Tur att jag har Bilbo iaf så jag går långa promenader varje dag så går iaf inte upp i vikt, men skulle gärna vilja väga som jag gjorde när jag träffade Christoffer för 7 år sedan.

Nu ska jag fortsätta läsa min kära kurslitteratur. (det kommer gå åt helvete imorgon på seminariet, vet knappt vad jag läser)

Otäckt

(Otäckt är ett väldigt skumt ord märker jag nu medan jag skrev det i rubriken) Iaf, Det som är otäckt är att en spårvagn som vi åker med dagligen har spårat ur! Jag som redan är paranoid så det räcker med allting, nu händer ytterligare en sådan sak som föder min oro. Av artikeln att döma verkar det dock inte som om någon skadades för det borde väl ha stått i sådana fall.

Bordet :O)

Nu är bordet från blocket vårt! :O) Står i vardagrummet och vi båda är jätte nöjda. Det är perfekt i storlek och kan göras större om vi vill. Perfekt i stil och färg med. Är alltid kul att göra fynd.

 

Idag måste jag verkligen läsa min kurslitteratur! Imorgon har vi textseminarie på det. Jag kommer antagligen ligga inatt och sträckläsa.

Nu ska vi snart bege oss till hamnen och äta på ett litet fik som finns där. Har fått höra att det ska vara göteborgs godaste smörgåsar där men att det inte ser mycket ut för världen. När vi gått förbi där tidigare ser det mer ut som en liten sliten bod, förstod inte ens att det var ett café. Ska bli mys och se om det lever upp till sitt rykte.
Sen ska vi på jakt efter stolsdynor på indiska.

Storstädning och lite annat

Dagen som sådan har varit att vi har storstädat här hemma.Väldigt vuxet av oss tycker jag. Vi har aldrig gjort det sen vi flyttat in här vilket är snart tre år sedan.  Det ser fortfarande helt för jävligt ut men är iaf på gång. Ändrat om i vardagsrummet lite med. Flyttat bokhyllorna och funderat på att ta bort dörren till vårt lilla förråd som vi har i lägenheten och ha gummorna där inne istället vilket gör att vi får mer plats. Det här gör mig galen att inte kunna ha mer fria ytor! För ett år sen tyckte jag det va jätte mysigt och miljövänligt och bra ^^

Bilbo och jag vart på tre promenaden idag. Vart ett tag sen. Vi var bara 6 idag varav tre var vovvar :O) Ska försöka att gå oftare igen. Är så mysiga och trevliga att gå tillsammans med och Bilbo blir så glad med.
Nu ligger både Bilbo och Älskling och sover. Ska ta och se om det finns nåt att äta. Sen ska jag in i duschen och göra mig lite fräschare för vi ska på bio ikväll och se Public enemies äntligen.

En annan film jag ser fram emot så jag dör är förstås Tim Burton s "Alice in wonderland" Trailern ser helt underbar ut och det finns inte att man kan bli besviken :)

Förnyelse

Skulle egentligen kolla på en stor byrå att ha gummorna på för det är så jobbigt när de springer under bordet och så måste man ligga där på knä när man ska städa upp efter dem. Kikar ständigt på blocket efter en hemnes byrå i svartbrunt men aldrig nån tur med det. Känner inte för att betala över 2000 för den när man ska bygga ihop den själv med. Hoppas det finns nån som vill bli av med en sån nån dag :O)

Iaf nu hittade jag ett matbord! Har velat ha ett runt jätte länge och det här va billigt och perfekt för oss! Hoppas hoppas att det inte är sålt.


På klagohumör

Usch känner mig krasslig, ont i huvudet och i halsen och trött :/ Tror det är i brist på sömn.

Idag efter jobbet har vi varit nånstans på landet och firat Christoffers kusiner som båda fyller år. Väldigt god mat måste jag säga men vi skulle nog stannat hemma trots allt för kroppen säger ifrån.

Har egentligen ingenting intressant att skriva för tillfället. Ska kika lite på internet och få inspiration på lite förnyelse i lägenheten. Finns dock inte så jäkla mycket att göra med tanke på bristen av yta. Men ska försöka iaf att komma på nåt bra. Christoffer och jag har diskuterat lite smått att flytta in datorerna i vardagsrummet istället och ha gummorna i vårt sovrum. Få se. Spelar egentligen ingen roll, vill ha en ny lägenhet egentligen. Kan ju hoppas att vi kan få det snart här i närheten och en större.

När jag kikat färdigt blir det att kolla schemat. Är rädd att vi har lektion redan imorgon, men tror det är på tisdag, sen ska jag sova!

Jobb och skola

1 dag kvar att jobba! Möjligtvis är det inte den sista beroende på om det finns plats för mig några helger till. Jag har väldigt blandade känslor kring detta. Förnuftet säger att extra pengar är trevligt men min kropp säger att jag vill vara ledig och pigg!

Har precis vaknat. Vi höll oss vakna igår och la oss tidigt men trots ordentligt med sömn så vart min kropp helt slut och "däckade"(säger man verkligen så) ändå.

Ska gå ut med Bilbo nu och vattna Saras blommor igen. Undra om hon kommer hem snart. 

Imorgon efter jobbet måste jag fota färdigt. Har skjutit upp det  och har inte många rullar färdiga. Kommer befinna mig i labbet hela dagarna nu sista tiden också. *hoppas hoppas det blir som jag föreställt mig i mitt huvud* Jobbar som vanligt bäst under press så får hoppas på att det funkar även nu.
Det är inte långt kvar till utställningen wiiii :)

Nu väntar Bilbo på mig :)

It's a beautiful day/ No one like you/ a question of honour



Längtar tillbaks till förra turnén. Hoppas att den senaste turnén kommer till Europa snart. Väntar tålmodigt på att datumen ska släppas...



Får inte somna

Överlevde även denna dag på jobbet ^^ Vart t.o.m en riktigt behaglig dag och kunde ta det lugnt och slapp svettas av stress.

Idag har vi bestämt att vi ska försöka att hålla oss vakna och istället lägga oss tidigt ikväll. Får se om vi lyckas med det. Älskling har redan sagt att han inte tror att han kommer klara av det fastän att det var hans förslag från början. Själv känner jag mig rätt så pigg fortfarande. Gäller bara att hålla igång och inte slappna av för mycket.

Så skönt med pengar för övrigt! Bara att kunna köpa frukost som smör och ost! Hade inget alls hemma så har fått gå hungrig på jobbet. Snodde dock en banan av lisebergpersonalen. Väldigt busigt av mig.

Ska färga håret igen har jag tänkt mig. Det röda har åter igen blivit urblekt och mer likt orange än illrött :/ Funderar faktiskt på att antingen ta tillbaks det svarta igen eller färga det brunt till att börja med. Rött vart inte så kul som jag trodde. Har haft det nu i ca 5 månader. Jag tröttnar så fort jämt, vilket inte är så bra för mitt hår. Trivdes faktiskt bättre i det svarta ändå och det håller mycket bättre. Ska åka in till stan senare och kika på färg så får jag se vad det blir.

Jag måste även kolla en bröllopspresent. Vi firar fyra år på torsdag nästa vecka. Det är tydligen fruktbröllop då :) Så skumma namn. Inte så lätt att hitta nåt förutom det mest obvious då, men känner inte riktigt för att ge frukt i bröllopspresent.

Nu ska jag fortsätta att försöka hålla mig vaken på något sätt...

Reklam som jag faktiskt tycker om

Hittade min favorit reklam äntligen på youtube. Hade för mig att det var för Lindts choklad så det var därför jag aldrig hittade den men det var ju Anthon Berg kom jag på sen. Den här versionen är längre än vad jag sett här i Sverige. Jag älskar den verkligen. (om man nu kan älska en reklam?) Estetiken tilltalar mig väldigt mycket!



Skadad

Har verkligen redan blivit yrkesskadad då jag har varit vaken av mig själv sedan halv sex i morse. Då gick vi ändå och lade oss sent. Hade lika gärna kunnat jobba om det fanns tillfälle till det :)

Älskling och jag har kollat på Entourage(hans favoritserie) och legat och pratat i sängen. Nu har vi tänkt att gå och kolla om bageriet är öppet och köpa lite nybakad frukost *hoppas*

Väldigt skönt att jag inte ska åka iväg förräns i eftermiddag så jag ändå kan ta det lugnt idag. Måste in till stan lite innan och köpa kort till Lena och min syster. 

Lilla Bilbo har hostat skumt i morse. Hoppas att det inte är något farligt. Nu verkar han må bra iaf och är redo för at gå sin morgonpromenad. Ska bli gott med nybakat bröd


There is more to love



Älskar de här låtarna, speciellt den första. Klippet är ytterst underhållande också med tanke på klädstil och hår :) Hur mycket jag än älskar musikaler så är jag väldigt glad att hon hittade sin egen väg i musiken. Men låtarna är starka och hennes röst är divine :)

Skönt att vara ledig

Äntligen ledig igen. Är helt slutkörd efter de här tre dagarna. Det blev myskväll idag med med mer choklad och indisk mat. Även glass som vi inte ätit ännu. Ska ligga och titta på film i sängen :)

Imorgon beger jag mig mot Halmstad och hälsar på mamsen och vänner. Ska äntligen få träffa lilla Aron!

Resten av veckan måste jag verkligen fota färdigt det mesta och läsa artiklarna och boken som vi har till ett textseminarie rätt så snart. Har varit så jäkla seg med att läsa det. Gillar verkligen inte boken heller. Skriver helt värdelöst. Ibland kan man undra om det är rätt att vem som helst ska få lov att skriva böcker och dessutom få de utgivna!

Nu ska vi ut med Bilbo sista promenaden för dagen och sen mysa :)

Dagen som sådan

Förutom att jag avnjutit choklad idag så har det varit arbetsdag number 2 för mig. Imorgon är det bara 5 timmar kvar! Åh hoppas att ingen gjort nåt äckligt på nån toalett! Idag vart en riktigt svettig dag. Hade så jäkla ont i hela kroppen när jag kom hem. Älskling och jag gick och la oss på en gång. I vanliga fall orkar man hålla sig uppe en stund iaf men vi båda vart helt slut. Det var mysigt och svalt för det regnade och åskade utanför. Perfekt "sov väder" 

Annars har vi tagit det lugnt. gått promenader med Bilbo gubben. Haft myskväll med hämtmat och random program på tv:n som inte direkt gör en smartare.

En sak som vi just nu diskuterar är att skaffa oss en bebis till, dvs en vovve. Jag känner en som har en blandning mellan malteser och powder puff (långhårig) och medans jag gosade och blev kär i  en av dem, Muffin, så nämnde hon att den hon köpt Muffin av har en kull. Vi har tidigare tänkt att vi ska ha en till så Bilbo har sällskap. Speciellt när man är hemma och sitter och läser, sitter vid datorn, målar, eller bara slötittar tv så tror jag han skulle uppskatta nån som inte är helt fascinerad av att sitta still och stirra på olika artefakter :) Jag och Älskling har lite olika tankar kring detta och får se hur det blir. Har iaf tagit kontakt med uppfödaren och ska träffa dem den 27 juli. Då det är en blandras så talar priset mycket för. De är väldigt fina och mysiga i tempramentet. Men får se. Nackdelen är att det är en valp, det är mycket jobb! Vi får skjuta upp att resa iväg till hösten antagligen och det blir inte till att vara social med vänner.  Men fördelen är att det är en valp! :)

choklad dag :)

Min favorit choklad är Lindts excellence serie, speciellt havsalt. Den har jag ätit och varit beroende av i över ett halvår minst. Häromdagen såg jag när vi vart på hemköp en ny sort från dem! Med smak av blåbär och mandel. Åt den idag och den är verkligen en ny favorit. Är trevligt med lite variation för har börjat tröttna något på havsalten vilket är trist för jag älskar den egentligen. Nu behöver jag inte tröttna på havsalten :) mums mums
 

tar det lugnt

Väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet. Han har köpt en vaniljkrans! Ser fram emot att mumsa på den med jordgubbssaft till :O)
Den här veckan har vi haft fri tid i skolan. Det är semesterstängt även nästa vecka. Vi får använda labben mån,tis, ons. Jag har bara fotat hitills, har inte orkat ta mig iväg till skolan^^ Har sovit sjukt länge och och latat mig. Väldigt oproduktivt men otroligt skönt. Dock kommer det sköna slappandet ta slut imorgon bitti för då ska jag jobba på liseberg. Jag försökte att vara förståndig och tackade ja till att jobba fre,lör,sön denna veckan och nästa. Måste säga att jag för tillfället ångrar mig big time. Ska försöka fokusera på pengarna istället för städningen och chefen och de omänskilga tiderna...

Nu ska jag njuta av min lediga dag. Måla lite, ta en promenad med Bilbo och glo på Gilmore girls :O)

RSS 2.0