jobbig vecka framför mig

Ser verkligen inte fram emot den kommande veckan. Den kommer bli otroligt jobbig.Vill inte att denna helgen ska ta slut. På torsdag så är Pappas begravning och resten av helgen ska vi städa i hans lägenhet och bestämma vad som ska slängas. Allt känns så jävla fel. Jag tror fortfarande ibland att jag kommer träffa honom igen och det är oftast då tårarna kommer när jag inser att det inte kommer hända. Jag orkar inte med nånting just nu. Jag går runt i skolan och anstränger mig för att verka som vanligt och glad och det är skitjobbgt att hålla på så. Jag kan bara visa hur jag känner för Älskling och mamma. när någon annan frågar om det blir jag helt tom, vill lixåm inte lägga över nåt på nån annan, har inget behov av det heller. Så jag skapar ju hela den situationen själv med att hålla uppe fasaden vilket är korkat men skulle inte klara av att ha det på nåt annat sätt heller.
Kommer missa två dagar nästa vecka iaf. Vill inte missa nånting för det är så mycket roligt som händer men samtidigt kan jag inte alls njuta av det som jag skulle vilja om allt var bra just nu. Är så jobbigt att man måste anpassa sig så fort till det vanliga livet. Hinner lixåm inte smälta nåt.

Jag skippade skolan i fredags för jag har sovit så himla dåligt. Behövde vila ut. Vi vart en vända till stan snabbt för att köpa skor till älskling och jag hittade ett par jeans för att variera lite från mysbyxor :O) Hyrde film gjorde vi med och tittade på " because I said so" Blev lite besviken på den faktiskt. Trodde att den skulle vara mycket bättre med tanke på skådisarna som är i den. Älskar Diane Keaton och Lauren Graham och gillar Mandy Moore med. Men den gick att se iaf.
Helgen har vart väldigt lugn. Har bara varit hemma förutom när vi gick en lång promenad plus att vi träffade Petra igår kväll då jag skulle ha min gitarr som vi har lämnat av hos henne. Mina gitarrlektioner börjar denna veckan som kommer, missar tyvärr en pga begravningen bara.
Älskling vart och spelade magic igår under dagen :O) Det har han inte gjort på flera år. Det gick bra för honom med, men han vart inte så nöjd i slutet men jag tycker han va duktig iaf :O) Så jag hade lägenheten för mig själv mesta tiden i går. Jag styrketränade, kollade på reprisen av gilmore girls och spelade en massa okami. Allting hjälpte mig att tänka på annat iaf. Borde egentligen pluggat men det hade jag ingen motivation till. Ska försöka göra det sen. Nu ska jag spela lite mer okami.:O) Det är verkligen ett riktigt kul spel och det är långt med. Kul när det finns mycket att göra i det och att det inte tar slut på en gång. Sen när Älskling kommit med maten från sin pappa ska vi se på dom två sista filmerna som vi hyrde i fredags. Det lär ju inte bli nån tid över för skolan...men jag ska få det gjort på nåt sätt. Ska konditionsträna med idag. Är så jävla dålig på det. Tycker det är så tråkigt trots att det är den träningsformen som jag behöver mest . Jag älskar att köra mitt pump pass. Detr skulle jag kunna göra varje dag men det får jag ju inte, musklerna måste vila lite med :O/

svårt med skolan

Det var jobbigt att vara i skolan idag. Försökte mitt yttersta för att hålla humöret uppe och fokusera på skolan men det var väldigt svårt. Kändes som om jag när som helst skulle falla isär. Då vi arbetar mycket med skapande ämnen nu så blir det ju mycket prat om känslor då det hör mycket hemma med kreativitet. Det gör ju inte saken bättre för stunden när jag försöker ignorera mina känslor så mycket det bara går just nu. När jag kom hem så bara brast alltihopa. Vet inte riktigt hur jag ska klara av det här. Allt känns så meningslöst. Jag har iaf fått mycket gjort i skolan nu och min ena lärare lät mig göra en uppgift som man egentligen måste göra under sin VFU men då jag missat den så kan jag bara skriva om det jag vet från vårterminen. Det var väldigt snällt av honom iaf för nu är jag inte särskilt mycket efter alls. Hade blivit svårt att ta igen de fyra dagarna då det är fullt upp hela tiden i skolan.

Imorgon har vi rytmik och drama. Jag hoppas jag ska klara av det.

Nu ska jag ta och tvätta bort sminket och borsta tänderna och gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon bitti och styrketräna. Hann inte med det idag tyvärr då jag suttit med VFU uppgiften. Blev klar med den iaf i tid :O) Natti natti

dags att återgå till det vanliga för en stund

Jag har försökt att sysselsätta mig så att jag inte tänker lika mycket på pappa men det är inte särskilt lätt. Ibland lyckas jag men sen så kommer allting över mig ännu värre och saknaden blir alldeles för svår att hantera. Jag känner mig så tom. När jag lyssnar på musik eller tränar eller pysslar med saker och ting så är det inte som vanligt. Det jag tycker är roligast att göra hjälper lixåm inte, det hjälper för en liten stund men inte tillräckligt. Känns så himla konstigt. Är inte mig själv alls längre. Jag antar att det är en sån sak som går över med tiden. Att saknaden inte blir lika påtaglig och att saker och ting blir mer som vanligt. Fast jag har blandade känslor kring att gå tillbaka som vanligt med. Vill det så att jag slipper känna något men samtidigt vill jag inte tänka på nåt annat än pappa för det känns så fel att inte göra det, är så rädd att jag ska glömma när han log mot mig och när vi höll varandras händer och det han sa till mig. Försöker upprepa det hela tiden i huvudet så att minnena inte försvinner, samtidigt som det gör mig mer ledsen att hålla på sådär.

Får se hur det går i skolan imorgon. Jag hoppas att det går bra. Jag gråter knappt längre. Inga såna där hysteriska gråtattacker iaf som det var precis i början. Nu är det bara nån tår som kommer ibland om jag är helt ensam eller när vi gör något där jag inte är särskilt aktiv. Är mest bara tom inombords som sagt. Ska iaf gå imorgon till skolan pga litteraturseminariet, sen får jag se hur jag känner mig resten av veckan

Ska iaf försöka fokusera på annat nu. Måste läsa ut böckerna idag. Gick inte så bra igår att läsa dem...fattar inte varför jag alltid skjuter upp skolgrejer. Får snart börja tänka på vad vi ska äta idag. Christoffer sover fortfarande. Han gick och la sig när han kom hem från jobbet. Stackarn var så trött. Ska gå och ta ut gummorna snart med. Vi hade tvättdag igår kväll med dom. Det uppskattades verkligen inte. Wilma var värst, hon är likadan när vi ska klippa klorna och sådär. Så himla tjurig och retlig är hon, och det går knappt att hålla fast henne för hon vänder sig och gör allt för att undkomma det oundvikliga. Bits gör hon med, eller snarare nafsar i armen men deras tänder är inte direkt ofarliga. Gör minsann ont. Lotus var duktigast av dem alla. Visst hon gnydde lite tyst och tyckte nog att det var lite obehagligt att få rumpen blöt men så lugn och snäll ändå. Donnis var oxå duktig, hon var lätt att ha att göra med och försökte inte ta sig ur mina händer. Men skrek som en galning gjorde hon. :O) Så söt, stackarn. De fick en varsin banan skiva iaf för deras efforts :O) Då förlät dem mamma igen och var glada och nöjda :O)

Måste visa min nya avatar till SB forumet som jag gjorde själv igår natt när jag inte kunde somna. Är så stolt över den, inte för att det var särskilt svårt egentligen, trodde det skulle vara svårare, men är så himla nöjd iaf. Mina tre absoluta favorit sångerskor :O)

Älskade Pappa

Har inte skrivit här på ett tag nu. Har inte mått särskilt bra på sistone. Saker och ting kan verkligen ske hemskt fort. Jag visste först inte om jag skulle ens bry mig om att skriva nåt men känner att jag behöver ventilera av mig. Är rädd att alla minnen ska blekna annars. Förra veckan blev min pappa sjuk och det var väldigt allvarligt, han fick diagnosen lungcancer och anledningen till att han var där från början var att han hade ramlat utomhus och sen hade han inte vågat gå ut då han ramlade även imomhus. Med tanke på hans sjukdom som gjort vårt förhållande väldigt komplicerat hela min uppväxt så hanterade han ju det inte så som en annan skulle ha gjort.

Vi har inte träffats på flera år utan endast pratat i telefon. Det här året tog vi upp kontakten mer och mer och hade planerat in att träffas den här månaden. Det fick jag ju också men inte riktigt på det sättet vi hade önskat. I tisdags förra veckan åkte jag och Chiristoffer ner då han låg på lassarettet i Halmstad. Han såg så liten ut. MIndes honom så stor då han var jätte lång i vanliga fall. Det var trots omständighterna så underbart att se honom. Hans ansikte sken upp och han log mot mig hela tiden när han inte somnade till. Han sover på samma sätt som mig märkte Christoffer. Jag brukar alltid ta upp ett ben och ha foten på madrassen och vaja på benet. Det kanske är nåt genetiskt..eller så är det många människor som sover så..vet inte. Vi trodde det värsta iaf när vi åkte dit, men doktorn var väldigt positiv och sa att den här typ av cancer besvarar bra behandlingen som de kunde sätta igång med på en gång. Så han fick det i form av tabltetter. Hon sa även pga att han är så pass ung, bara 58 år, att det inte skulle vara något problem. Jag lovade honom att jag skulle komma och hälsa på om någon vecka igen då doktorn inte visade någon form av risker alls. Trodde att jag åtminsitonde skulle få höra att de aldrig kan ge några garantier men inte ens det sa hon. Så jag var så lycklig och sa till honom att han skulle klara av det här och att sen när han blir bättre att vi skulle äta på hans favorit café regnbågen och han såg så lycklig ut. Så vi åkte hem igen med det här positiva beskedet.

På torsdagen den 13 september på förmiddagen när jag var i skolan så ringde min mobil så jag gick och svara utanför klassrummet och då var det sköterskan som sa att Pappa hade blivit sämre och att hon inte trodde att han hade långt kvar och att han inte besvarat på behandlngen som de trodde att han skulle göra. Jag blev så ledsen och arg och chockad och fattade ingenting. Jag hade aldrig åkt hem igen då om det inte fanns mer tid för honom. Det var hemskt att få ett sånt besked särskilt i skolan. Jag var tvungen att gå in i klassrummet igen för att hämta mina saker alldeles panikslagen och tårögd. Som tur är så är min klass så himla snäll och läraren var också förstående. En i min grupp körde mig hem. Det var så snällt av henne.
Sen så ringde min faster och sa att hans värden blivit mer stabila Jag skulle åka ner till honom så fort som möjligt på fredag morgon men på torsdag kväll bara ca en halvtimme emellan då han mådde bättre så ringde min faster igen och berättade att han hade gått bort. Jag kan fortfarande inte ta in det. Är så ledsen och chockad. Saknar honom så mycket. Är så arg på mig själv att jag inte såg till att vi skulle träffas tidigare. Även om jag vet att jag inte hade varit redo för det psykiskt då så önskar jag bara att jag hade varit det. Jag åkte till mamma i söndags då i och med att jag är den enda dottern så är jag närmast anhörig så jag har ansvaret för begravning och alla praktiska saker kring hans lägenhet och såna saker. Är så lyckligt lottad iaf för det är så många som har ställt upp för mig och är så snälla mot mig. Jag känner mig helt tom just nu bara. Jag har försökt förtränga det som hänt de senaste dagarna men blir påmind hela tiden då jag måste göra det praktiska kring hans bortgång. Det var riktigt hemskt i måndags när jag var på begravningsbyrån. Det värsta var att välja kistan och tänka på att han kommer ligga där i. Jag har inte tagit itu med lägenheten ännu. Det känns för jobbigt att behöva gå in där..men jag måste ju men inte än bara. Igår när jag fick personbeviset skickat till mig, då jag ska visa att jag är hans dotter så att jag kan avsluta konton och säga upp kontraktet på lägenheten, så var det så hemskt att läsa vad soms stod där. Att min pappa är avliden. Jag vill inte acceptera det här. Jag har sett fram emot att träffa honom så mycket. Det räcker inte för mig det här. Jag behöver ha mer. Är så arg på läkarna med då de säger så olika saker till en på så kort tid. MIna känslor har åkt berg och dal bana. Inte nog med att de sa så till mig. En annan läkare hade sagt nåt helt annorlunda till några i min släkt, att pappa bara hade sex månader kvar att leva. Att de ens ska kunna göra så. Helt sjukt. Så dåligt så det finns inte!
Begravningen är iaf den 4 oktober. Tror inte jag åker ner innan dess. Har vart hemma hela veckan. Har egentligen min VFU denna veckan men jag orkar inte med det just nu. Måste tillbaka till skolan på måndag för jag missar så mycket annars. Vill helst bara vara hemma och försöka ta in det här. Men samtidigt känner jag att jag inte orkar tänka på det mer. Önskar bara att det inte var sant det här, att allt bara är en mardröm och att jag fortfarande har möjlighet att träffa honom igen.
Ska ta och läsa lite nu i en bok som vi ska ha seminare för på måndag.

tiden bara rinner iväg

Har knappt hunnit göra nåt av allt jag måste göra och vill göra. Har haft fullt upp i skolan. Är helt slut bara efter en vecka. Men det är så himla roligt alltihopa. Vi har gjort handdockor som vi ska uppträda med inför klassen i våra basgrupper :O) Få se hur det går hihi för vi har helt olika figurer allihopa :O) Igår hade vi träslöjd och skulle bygga musikinstrument. Vi skulle göra tre st minst och den ena av dem var man tvungen att göra ovch det var en trumma. Ska ha bild idag och då ska vi måla dem :O) Det är värsta lekset jag går i nu, jätteroligt :O)

Träffade Tina och Susan från skaparlinjen i jönköping i onsdags. Susan har jag inte träffat sedan jag gick på skolan så det var himla ul att ses igen. Tina ska flytta hit på riktigt nu sa hon, hon har haft praktik här i sommar så det ska bli så roligt att hon kommer bo här och Susan vill oxå flytta hit så hon söker jobb här nu :O) Kändes så skumt att träffas bara, det kändes nästan som om vi var i jönköping igen hihi.

Efter skolan i dag ska jag antagligen träffa Malin med :O) Det ska bli så roligt att ses igen. Vet dock inte ännu om det blir idag eller senare i helgen. Ser fram emot det iaf :O)

Jag hoppas tvättstugan blir färdig snart för det börjar ta slut på rena kläder. Är så stört att det ska ta sån tid när man ser tv-program som bygger ett helt nytt hus på en vecka :O) Man undrar lite vad dom håller på med..Aja.. nä nu ska jag apcka väskan snabbt och åka till skolan. Är så himla trött idag bara. Vill ligga och sova lite till. Har inte ens orkat gå upp och träna idag...:O/ Fy på mig

SHIT! :O)

Jag fick VG!!!!!! :O) Trots mitt undertkända betyg på min ena hemtenta så fick jag ändå VG på den ena delkursen. Är så lycklig över att jag klarade omtentan med! Känns så sjukt bra men jag är riktigt chockad. Kul att veta att det inte bara är tentan som spelar roll utan även närvaron och mina åsikter och delaktighet i diskussioner. Yay! :O) Nu väntar jag bara på svar på den andra delkursen, spelar nästan ingen roll hur det går där nu för ett VG förväntade jag mig minsann inte. Jippie to me :O)

Wilmas veterinär besök

Idag har Wilma varit jätteduktig och fått en massa komplimanger för att hon är så söt :O) Det gick iaf bra undersökningen. Han hittade inget allvarligt på henne alls förutom att hon hade torra öron så de rengjorde dem och gav oss kostråd typ. Dock fick vi ny information om kosten som gjorde oss väldigt chockade och upprörda då ingen någonsin nämnt detta för oss. Och vi har ändå haft bra koll på saker och ting och samlat mycket fakta. Tydligen så räcker inte endast grönsaker till kost utan man måste ge dem en brustablett i vattnet varje dag som man köper till människor. Enligt veterinären så får de annars c-vitaminsbrist! Och han sa oxå att det var helt meningslöst att ge grönsaker men att man kunde göra det om man ville typ :O/ Vi har vart så sjukt noga med det och gett dem jätte mycket paprika varje kväll och morot till frukost och olika frukter som godis då och då. Tydligen ska inte det räcka. Känns jätte konstigt för på ett forum för marsvin så har detta aldrig nämnts, Och vår uppfödare har heller aldrig sagt nåt om det och inte heller nämns det i marvsin böcker. Är så himla kluven i detta nu då jag inte vet vem man ska tro på för det är väldigt vanligt att veterinärer inte har den bästa kollen på just marsvin och att vissa rekomendationer har lett till döden då de sövt ner marsvinet trots att de inte klarar av en sådan procedur och liknande exempel. Han nämnde en massa mer men orkar inte skriva mer om det nu. Får testa det här och se om det gör saker och ting bättre. Problemet med avföringen såg han iaf ingenting av och kunde inte alls förklara det bättre än att det är kosten is åna fall som grund. Inga problem med njursten eller nåt sånt iaf :O) Ska dit på återbesök om tre veckor...är inte jätte pigg på det när det inte är nåt fel på henne alls och punga ut med 650 kr till är inte direkt något som vi ser fram emot. Men men, det är iaf en lättnad att veta att hon mår bra vår lilla Bebis.
Nu ska man bara ändra deras kostvanor med...det kommer inte bli populärt bland gummorna...

Annars gick det bra i skolan. Skön klass och knäppa lektioner :O) Nu ska jag lägga mig och vila för jag har ont i både axel och lår. Blev nog lite fel under träningen tror jag.

Stolt! :O)

Idag har jag minsann vart duktig och dagen har knappt börjat ännu :O) Gick upp lite innan 6 och tränade i en timma som jag skulle. Är så glad över det. Det hade lika gärna kunnat sluta med att jag sov ut istället. Sen har jag ätit en ordentlig frukost med och t.o.m hunnit diska upp :O) I'm amazed ;O)
Nu ska jag bara borsta tänderna och snart sticka iväg till spårvagnen. Wilma är pigg och som vanligt så jag är inte lika orolig för henne längre men självklart om jag tycker så nu så kommer jag ju jinxa alltihopa så jag fortsätter tro det värsta.

Okami...

Oj vad söndagen försvann fort :O/ Har inte ens hunnit ringa min mams :O( Ska nog ta och göra det efter jag skrivit lite här. Vi har hållt på och laga kalops och det tog skitlång tid innan vi kunde äta den typ 2 timmar nästan. Man ska nog förbereda det när man inte är hungrig :O) Sen har jag fastnat för ett ps2 spel. Jag kan inte slita mig ifrån det. Han suttit nästan hela dagen med det! Tur att jag inte har några läxor ännu :O) Men shit kom på precis att jag glömt att hämta mina böcker som jag beställt från adlibris! Fan vad dum jag är. Hoppas vi inte ska ha nån av dem imorgon bara :O/ ÅÅh vad dum jag är! Bajs!
Det som gör mig så himla dum är Okami
Det har fått så sjukt bra kritik överallt och det är verkligen värt det! Älskar spelet. Är väldigt beroendeframkallande. Har inte ens tränat idag! Inte bra alls. Ska gå upp tidigt imorgon bitti och köra mitt pump pass och 30 minuter på crosstrainern.
Imorgon får jag gå tidigare från skolan då vi ska till veterinären. Är så nervös. Men Wilma är jätte pigg. Hon har hoppat runt på vardagsrumsmattan och lekt och vart himla nyfiken varenda gång vi gått nånstans. Hon är så söt för hon springer alltid efter mig vart jag än går :O) Hoppas det inte är nåt allvarligt med vår lilla bebis. Det får det inte vara! Hon är inte ens två år ännu.
Nu ska jag ta och ringa mamma en snabbis. Sen så ska jag betala våra räkningar som vi dragit ut på att betala...fattar inte varför vi gör så för det måste ju betalas nån gång, vi lixom förtränger det så länge som möjligt jämt och så har man en hemsk klump i magen av det så det gör ingen nytta alls. Vi är så dumma! Aja godnatt!

vakna tidigt

Kunde inte somna om när Älskling gick hemifrån vid halv fem eller vad kl nu var. Så nu har jag kollat på ett gammalt videoband med "That 70's show" och kollat lite på nätet. Funderar nu på om jag ska gå och lägga mig och sova lite eller om jag ska fortsätta vara vaken, min mage börjar bli hungrig så det finns nog en chans att jag tar och äter frukost istället för att sova. Jag var så trött igår så jag somna med Älskling. Känns så konstigt att vara uppe tidigt av fri vilja :O)

Tror nog att jag sover ändå :O) Kan inte sluta gäspa och vår säng är så gosig. Tycker synd om Älskling som jobbar och står i just i detta ögonblick :O( Han är så trött på det här jobbet, vilket jag verkligen förstår, inga normala arbetstider och plus att det är ett hårt fysiskt jobb. I feel your pain. Men snart är det över och du får ett nytt jobb :O) Själv ska jag sluta på punkt.se. Orkar inte med det jobbet längre + att det passar inte in med mitt schema. Kommer antingen komma försent till skolan varje dag eller gå tidigare från skolan och det funkar inte i längden. Skulle vara bra med ett helgjobb på café eller nåt. Eller kvällsjobb. Fast frågan är om jag pallar kvällsjobb. Är så hemmakär och att ha både jobb och skola skulle inte fungera för mig. Skulle påverka mina mysiga och softa stunder i soffan framför tv:n ^^ Nej det går inte.

RSS 2.0