Äcklig Bilbo

Är precis hemkommen från regnvädret. Jag och Bilbo trotsade vädret idag igen och fick en timmes promenad. Dock är det en sådan stund just nu där jag inte är särskilt glad på Bilbo. Jag släppte lös honom så att han fick springa av sig lite vid dammen och vad gör han i sin frihet. Jo, äter spya! Han hann inte äta särskilt mycket men ändå. Jag hoppas han inte blir dålig nu. Usch Bilbo har aldrig gjort något så äckligt förut. Blä!

Det var de pengarna

Usch har precis betalat våra räkningar och känner mig smått deppig. Pengarna försvinner så fort :( Kommer behöva boka om min frisörtid till nästa månad istället för har inte råd med det nu. Möjligtvis att jag kan färga det själv för att slippa mitt rödblektahår som är mer orange än rött ^^ Vill så gärna ha det chokladbrunt nu

Helgen har för övrigt varit otroligt skön. Har tagit det lugnt och gjort det jag tycker bäst om att göra. Träningen har dock inte varit närvarande alls, förutom promenader då. Imorgon blir det till att träna boxaerobic plus styrketräning. Veckan som kommer ska jag träna 6 dagar har jag bestämt mig för nu. Varva boxaerobic med pilates.

Just nu är jag inte alls trött. Är ledig imorgon med men skulle behöva sova tidigare så att inte hela dygnsrytmen blir fel. Älskling sover, han börjar kl 6 imorgon. Han har en timmes sovmorgon! haha, helt sjukt att kalla det sovmorgon men ändå. Det som är jobbigt med att inte somna samtidigt är att jag verkligen inte somnar när Älskling har börjat snarka. Han är så jäkla jobbig när han sätter igång. Jag puttar på honom och har mig men det hjälper bara för en halv minut och sen börjar han om igen.

Åh förresten om jag inte nämnt det så har min underbart vackra sammetskappa kommit! Är så nöjd med den! :O) Jag kommer nog ha på mig den vid finare tillfällen, typ när jag ska gå på teater eller liknande. Iaf inte när jag är ute med Bilbo på långpromenader. Man får räkna med att få på sig slem, jord, skvätt efter att någon av de andra hundarna ruskar av sig vatten från dammen som de badat i.

Det som är himla typiskt nu när pengarna är slut och jag redan spenderat tillräckligt är att jag hittat en regnjacka på gudrun sjöden som är hel underbar! Plus att jag har 20% rabatt där nu för en tid. Men men får hoppas att den finns kvar ett bra tag till och kankse även reas. Det är den svarta som jag vill ha. Vill egentligen köpa fler saker där, men bort med de tankarna nu! 


Jag trotsade vädret

Så jag trotsade vädret och begav mig ut på tre promenaden idag fastän att det regnade ganska så mycket då. Tänkte för mig själv att det går ju över snart. Tog på mig regnjacka iaf (dock inte gummistövlarna) När jag kommer upp till parken så har redan regnet ökat så att det egentligen är outhärdligt. Bilbo var redan dyngblöt och ville egentligen bara hem kändes det som. Sen ser jag resten av hundgänget samlade upp emot ett träd och där stod vi ett bra tag (fast att trädet inte skyddade värst mycket)och när vi trodde att det inte kunde bli värre så blev det d :O) T.o.m Kevin som är den som jag trodde skulle stå ut med mest av oss var den som vände och gick hem när vi väl påbörjat vår promenad. Men vi andra gick hela vägen och som sagt det ökade hela tiden och på flera ställen på berget så var det helt igenbommat med vatten som jag tvingades gå i. Det var som att kliva i en sjö. Jag skojar inte när jag säger att det va säkert 10-15 centimeter med vatten. Jag vart tvungen att bära över lilla Bilbo. Jag som hade mina gamla converse skor på mig med. Jag var verkligen blöta helt igenom hela mig, inte bara fötterna utan hela kroppen. trosorna och bh:n var helt blöt upptäckte jag när jag kom hem. Efter ett tag spelade det liksom ingen roll längre för man var redan blöt så det var lika bra att traska vidare. Men jag är iaf stolt över att vi trotsade vädret och fick vår promenad. Nästa gång det duggar lite kommer jag inte ha lika svårt att gå en längre runda. Bilbo verkade t..om vänja sig lite vid vattnet. Han är i vanliga fall inte nämnvärt förtjust vid vatten. Är det lite fuktigt i gräset går han inte dit utan går på asfalten, på den nivån är det :O) Men han va duktig idag. när vi kom hem kröp vi ner i sängen och sov i ca en och halv timme.

Känner mig fortfarande tagen av denna promenad. Men har haft lite myskväll iaf. Ätit vegetarisk sushi och mazarin (er skäms) och sen har jag tittat på ett avsnitt av förhäxad och älskling och jag har spelat vårt nya spel som jag inte kommer ihåg namnet på nu. Nu ska vi titta film iaf.

Beställt nya marsvinsbon

Har precis beställt nya bon till gummorna från en sida på internet som heter djurbiten.  De hade mycket bra grejer :) Hoppas att det kommer snart. Har inte vågat använda husen som vi haft då jag är rädd att det var därför Donna skadade sig. Har även beställt tre st nya sängar så vi har 6 st istället. När de ena tvättas så behöver vi inte vänta på att de ska torka och gummorna kan komma ut och använda de andra :)

Hur underbart är inte det här tältet då som jag beställt.   Har en känsla av att de kommer tjafsa om det.

Här är ett hus utan fönster som jag beställde.  Blev så glad när jag hittade det.  Är jättesvårt att hitta utan fönster vilket är dumt med tanke på att det är ett vanligt sätt marsvin skadar sig på, att de försöker gå igenom det trånga utrymmet och fastnar.

Ledigheten är inte över än

Jag är lite busig idag för jag orkar inte gå på introt så jag stannar hemma istället. Jag känner för att vara ledig en stund till och de flesta intron jag gått till har varit jäkligt tråkiga och visar sig att jag hade lika gärna kunnat stanna hemma.

Nu ska jag lyssna på musik medan jag ska plocka iordning här lite. Leave's eyes nya album "Njord" fick jag på posten häromdagen och är min nya favorit att lyssna på.


Sovmorgon

Upptäckte att jag inte börjar förrän kl 13 imorgon. Yay! Vart orolig att jag inte skulle vakna upp imorgon men nu är det lugnt att jag fortfarande är vaken. Jätte skönt! Hinner jag träna imorgon bitti med. Om jag inte tränar direkt så blir det inte av alls under dagen. Är nöjd att motivationen håller i sig.

Nu ska jag tvätta av sminket och sedan gå och lägga mig. Är spänd på hur nya kursen blir, hoppas det går bra för mig :) Det återstår att se.

Tiden går fort ibland

Det blev ingen pilates och ingen Tinis heller. Tiden räckte inte till. Vet inte vart dagen försvann. vi vart till stan väldigt länge. Har inte kunnat shoppa på det viset på hela året känns det som. Det blev en hel del filmer, mitt kära indigo (där jag köpte en taklampa, tre lotuslyktor, örhängen och en liten tygpåse som jag ska ha min mobil i tänkte jag för jag är väldigt careless med den), böcker,ps3 spel, lite olika produkter från body shop bl.a en foundation som jag köpte fel nr på, Har alltid den ljusaste och tänkte fel med numret då det inte fanns en nr 1 där antog jag att det var nr 2 som jag brukar ha. Tur att jag såg det innan jag bröt upp förpackningen. Ska in och byta det imorgon eller på torsdag. Är bara lite rädd att den har utgått ur sortimentet  men det kan den väl inte ha gjort.

Kom även på idag att vi inte har avmaskat Bilbo alls det här året. Jag hade fått för mig att man bara ska göra det en gång per år men tydligen är det två ggr. Nu har vi iaf köpt hem det och Bilbo har fått första tabletten i sig. Han ska få två till. Hoppas att det inte gör nåt att vi glömt det första halvåret. Han har inte visat några symptom på att han har mask iaf så det borde inte vara någon fara.

Nu ska jag betala min kappa som jag reserverat. Hoppas jag får den snart och att jag blir nöjd :O)
Natti natti

Vad jag lyssnar på medan jag gör i ordning mig just nu fast i bättre kvalitet


Oj då

Idag sov jag till halv tolv! Det var inte riktigt meningen. Vi vart uppe sent igår men ändå. Älskling gick upp vid åtta tror jag, jag fattar inte hur jag kan sova så mycket. Nu får jag vänta med att träna min pilates till ikväll. Just nu väntar jag på att Älskling ska komma hem från doktorn. Han ska kolla upp om han kan operera sitt knä. Hoppas de kan hjälpa honom för han har så svårt att gå min baby. Sen ska vi åka in till stan och utnyttja att vi fått pengar :O)
Ska träffa Tina lite senare med så det blir en fullspäckad dag. Först och främst ska jag ta på mig byxor ;O)

Lyssnar på just nu

Älskar!

Tillfreds

Just nu mår jag himla bra, känner mig liksom tillfreds. Inte en vanlig känsla då jag oftast är deprimerad på det mesta i världen ^^

Jag har tränat duktigt idag också! Boxaerobic plus styrketränat. Älskling och jag har gått en lång kvällspromenad med och bara haft det allmänt mysigt nu ikväll. Bilbo och jag har varit på besök i Frölunda där Bebbe med matte och husse bor. De hade väldans kul och sprang runt som galningar under hela tiden vi vart där. Endast några få korta pauser där de hämtade andan. Annars har det egetnligen inte hänt så väldans mycket mer. Känns skönt att lönen kommer imorgon. Då ska jag gå till indigo! Har inte handlat där på evigheter. Det är min absoluta favoritaffär och det ska bli så roligt att vara där och njuta av alla fina saker plus att det doftar så speciellt där inne. Om man köpt något så följer den doften med hem och om man någonsin varit på Indigo så vet folk att det kommer därifrån bara pga doften.

Appropå dofter eller snarare lukter. Det luktar otroligt äckligt i vårt sovrum just nu och vi har ingen aning om varför. Vi har gått och sniffat omkring här men hittar ingenting. När man har en liten vovve finns det alltid en möjlighet att han har gjort nåt äckligt nånstans, men vi hittar ingenting plus att det är nästan ett år sedan en sådan olycka skedde här. Det luktar verkligen svagt av ruttet ägg eller nåt i den stilen, och nej ingen av oss har släppt sig. En fis håller inte i sig så här länge heller. Jaja mysteriet fortsätter...tror dock att det kommer utfifrån möjligtvis.

Åh jag längtar till den 1 september för då ska jag klippa mig och få färgat håret chokladbrunt eller nåt i den stilen. Ska bli så skönt att ha mer åt sin egna hårfärg och slippa den tråkiga utväxten. Tänk att det ska ta så lång tid tills jag inser att min egna hårfärg är fin. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog dock tröttna på det bruna efter en månad igen och fortsätta med mitt eviga velande om jag ska ha svart, rött eller helt plötsligt blondera mig.

Leva själv

*djup suck* Ibland skulle det vara så jävla skönt att vara ensam! Alla kompromisser och olika inställningar som dyker upp då och då i ett förhållande är jäkligt irriterande och uttjatat. Idag är en sådan dag då jag blir så trött på tjafs! Känner mig helt utmattad. Men som vanligt så kämpar vi vidare och om en timme eller två kommer det vara bortglömt eller iaf något vi skrattar åt. Men just nu är jag sur!

Myskväll

Åh jag och Älskling har precis tittat på Moulin Rouge. Väldigt trevligt må jag säga.


Älskling har gått och lagt sig nu för han ska upp och jobba imorgon. Själv är jag ledig fram till fredag! Men jag kommer nog sova snart ändå, orkar sällan vara vaken särskilt länge nuförtiden. Ska ändå ut med Bilbo tidigt. Imorgon ska jag träna ordentligt för mina promenader idag blev inte så effektiva. Det är nackdelen med att känna så många där man bor för jag kan aldrig gå mina träningsrundor utan att träffa på en av hundvännerna. Alltid mysigt att prata men ibland vill jag inte gå en sådan stillsam promenad utan ha mer tempo. Aja istället för det så hade jag en trevlig diskussion angående bl.a genus,politik,hundressyr,djurrätt och pedagogik. Eva Lena är utbildad förskolslärare så vi har en hel del gemensamt att diskutera :)

Nu ska jag kika vidare på internet sedan är det läggdags för mig

Mår lite illa

Har precis tränat pilates med min gymboll men kunde inte göra färdigt hela passet för jag började må jätte illa. Gör det fortfarande :O/ Hoppas att det går över snart. Jag åt en sen frukost idag så ska nog helst göra det på tom mage tror jag.
Det får bli en lite längre promenad istället.

Har gått ner 2 kg faktiskt! Kan mycket väl vara vätska men jag är glad ändå. Känner mig lättare i kroppen när jag inte ätit choklad. Märker väldig skillnad för jag brukar ha så ont i magen och svullen mage när jag ätit onyttigt och det har jag inte nu, förutom illamåendet nu då men som sagt tror det har med frukosten att göra. Tränings motivationen håller i sig iaf!

Donna är pigg och glad och vi märkte igår att hennes tänder redan har börjat växa! Så glad för det. Vi har fått höra och läst, att det skulle kunna ta flera månader men det känns inte som om det kommer ta så lång tid. Idag är sista dagen som vi ger henne smärtstillande också så hoppas hon inte har ont något mer.



Dyr kurslitteratur

Sitter och kikar på kurslitteraturen för musikvetenskapen och det verkar jäkligt intressant men dyrt.
De senaste kurserna jag har läst har inte ens överstigit 1000 kronor så jag är lite ovan att det nästan går på 2000. Har kikat på blocket och där hittade jag inget :O/ Ska kolla biblioteken innan jag beställer alla böcker. Några vet jag att jag vill ha men vissa kan jag klara mig utan.


Hittade för övrigt en fanmadevideo av filmen Totoro med musik av Therion :)



Lite lustigt tyckte jag för jag älskar denna underbara film och Therion avgudar jag!
Nu ska jag sova!

Sista utställningsdagen

Idag plockades utställningen ner. Det kändes lite ledsamt. Jag vart försenad med 40 minuter med så hann inte säga hej då till alla. De flesta vart redan färdiga och iväg när jag kommit dit. Jag hoppas vi blir ett gäng som har ett mörkrum ihop iaf så att man håller kontakten på så vis.

Donna har varit rätt så pigg idag och hon fick vara ute tillsammans med de andra idag och även hon studsade runt på mattan i vardagsrummet en stund :) Hon har kunnat äta så länge det är små bitar och hon har god aptit så det är skönt. Hon vart väl inte särskilt nöjd med att behöva få smärtstillande. Hon smaskade och hade sig och grimariserade och tyckte verkligen inte att det smakade gott. Men hon fick en liten gurkbit som belöning och då blev hon nöjd igen.
Jag är fortfarande orolig men jag har börjat slappna av lite mer nu. Är paranoid i vanliga fall så när nåt sånt här händer blir jag verkligen inte bättre :O/

Nu ska vi ut med Bilbogubben och sen glo på någon film utan choklad!

Donna har varit på akuten :(

Usch det var den värsta dagen igår på länge. Jag grät hela dagen. Vår lilla Donna har på något sätt under natten till torsdag skadat sina framtänder rejält. När jag skulle ge morot på morgonen upptäckte jag det för hon kunde inte greppa moroten. Jag fick panik på en gång och såg att ena tanden var helt av plus att den andra var halvtbruten och låg snett i munnen. Förstår inte vad som har hänt och hon har friska och starka tänder så det måste varit jätte traumatiskt för henne :( Hon måste ha fastnat nånstans och försökt ta sig loss. Är så arg att vi inte hört någonting. Det är det dumma med marsvin för de låter inte när det händer något. Så vi spenderade hela dagen på akuten igår. Hon fick inte hjälp förrän halv tre och därefter fick vi beskedet att hon var tvungen att sövas ner för att de skulle kunna hjälpa henne! Jag blev livrädd när de sa det för marsvin är otroligt känsliga för att sövas ner. Det är inte vanligt att de klarar av det. Jag var så rädd att vi skulle förlora henne men som tur va var de så himla duktiga och Donna var stark så hon klarade av det. Vi fick hämta hem henne sent igår och vart inte hemma med henne förrän kl 21. Hon kommer inte kunna äta hela bitar som hon brukar på ett tag utan vi får ge henne pyttebitar eller riva det. som tur är så kan hon äta sitt hö! Det är det viktigaste för henne så är så lättad för det.Jag är så stolt över min gumma att hon klarade av det. Stackarn hade haft ont från natten till eftermiddagen,  inte fått nåt att äta på hela den tiden vilket är väldigt allvarligt för ett litet marsvin. Hon var så stressad över att åka iväg nånstans, Hon var så rädd när hon var hos veterinären. Jag grät av glädjetårar när vi var hemma med henne för då blev hon sig själv fort igen med lite pyttegurkbitar och gos och hö.
Jag är fortfarande orolig för henne dock att nåt ska hända, speciellt när vi inte vet vad som orsakat det. Vi har tagit bort husen och satt in deras sängar istället och en tunnel för husen är det enda jag kan tänka mig. Det får ju verkligen inte hända igen! Jag är orolig över Donnas tänder hur de kommer växa. Jag hoppas att de växer fint så att vi inte behöver oroa oss längre fram att hon inte kan få i sig mat ordentligt. Det är vanligt att tänderna kan börja växa snett nämnligen. Hoppas att det inte händer Donnis och att hon mår bra och får ett långt liv. Jag är inte redo att förlora henne. Hon ska dö av ålder inte av sjukdom.
Vi har fått stödmat utifall att hon inte skulle äta men hon har god aptit så det funkar ju att göra mos av allting :) Nu ska vi ge henne smärtlindring i tre dagar från och med idag och hoppas att hon inte känner av smärtan i tänderna sedan. Jag är så glad över att vår bebis klarade sig!


Ok innan läggdags

 





Helt divine :O)

ingen choklad

Kappan är reserverad till mig! Så glad för det!

Jag har överlevt dagen , finns inte så mycket val, bajs är inget alternativ ^^ Men jag har faktiskt inget sug efter choklad än så länge. Just nu associerar jag det med något annat så det funkar riktigt bra. Jag har ordentlig träningsvärk däremot men det går ju över snart. Känner mig motiverad fortfarande och imorgon bitti ska jag köra boxaerobicen tänkte jag.

Ska snart sova, jag ska vakta utställningen imorgon så behöver vara pigg speciellt om jag ska hinna träna innan. Hoppas det blir trevligt iaf att vakta. Undra om det kommer vara många som går dit. Det hade varit besöksrekord på själva vernissagen.   

Nä så mycket mer än så har jag inte på hjärtat. Natti

Inte ge upp för lätt

Testade introduktionen på yogan och bollen förut. Shit det här kommer bli svårare än vad jag trodde. Jag hänger inte med alls! Jag hoppas att jag kommer in i det snart för annars kommer jag nog snart tröttna på det. Måste verkligen hålla uppe motivationen även om det tar tid att lära sig.

Nu ska jag plocka in tvätten och dammsuga lite. Så väldigt husligt av mig. Sen ska jag äta mat och gå ut med Bilbo på tre promenaden för en gångs skull. Det var ett tag sen vi var med där och gick nu. Kul för Bilbo att träffa kompisarna.

Tränat

Yay for me! Jag har precis duschat efter mitt duktiga träningspass :O) Är så nöjd och nu måste jag verkligen fortsätta med den regelbundet. Nu har jag lite variation iaf. Har en träningsvideo med box aerobic (som jag testat en gång visserligen men som faktiskt var rolig) pilates dvd:n som jag inte testat ännu, yoga dvd som jag hatar tränarens röst på (men som jag måste ge fler chanser)och min kära skivstång som aldrig blir tråkig, tillsammans med rätt musik är det perfekt att träna mitt egna pump pass med. Idag körde jag det. Sen har jag ju mina dagliga promenader med Bilbo så tillsammans med bajsvadet ska jag nog kunna komma iform igen.

Ett nasty vad

Från och med idag så har jag gått med på ett vad som innefattar choklad kontra bajs. Om jag äter choklad igen så tvingas jag äta en matsked av Bilbos bajs! Ja det är ju rätt så äckligt kan man tycka och jag kommer aldrig klara av att äta bajs. Dock är det som så att om jag trots allt äter choklad och vägrar äta bajs så kommer kära älsklingen min medan jag sover trycka i mig det. Låter väldigt drastiskt säkerligen men nåt måste jag ta till för att sluta äta choklad. Är alldeles för beroende av det så jag knappt njuter av det längre. Wish me luck...

Kappa

Åh jag hittade häromdagen en helt gudomlig kappa i svart sammet som jag verkligen verkligen vill ha på mig. Den är tidlös och helt underbar. Just nu väntar jag på svar om jag kan få reservera den tills csn och lönen kommit. *hoppas hoppas* Plus att den passar, det är storlek 42 och den är möjligen lite för stor för mig men jag har långa armar så det är möjligt att den blir perfekt. För ett sådant fyndpris kanske jag kan chansa på det iaf.


Sömn och saker

Jag somnade kl halv åtta i går kväll och har sovit fram till halv nio! Helt galet mycket men väldigt skönt :) Hade mensvärk och kramp hela dagen igår så förstår nånstans varför jag sovit så mycket. Plus att vi hade godisfrossa. Inte så bra :/

Jag gjorde något dumt igår (eller jag var inte helt ensam om det). Köpte lite saker som blev lite dyrt.. Funderar på att lämna tillbaka nåt av det. Köpte adidas lila träningsbyxor men de är verkligen menade för mig! Skulle köpa wct-jackan också men fanns inte i min storlek som tur va egentligen. 


 
 Köpte även ett par skor som också är helt perfekta för mig i manchester tyg i conversemodell plus att dom är lila! Hjälp jag är inte så här materialistisk egentligen men när hela världen helt plötsligt har lila som favoritfärg så får jag se det som positivt istället och köpa på mig nu när det väl säljs i den färgen. (som egentligen stör mig väldigt mycket att det är så jävla trendigt, för det är min färg!^^). Köpte en pilatesboll med för har saknat pilates jätte mycket. Fick med en dvd så jag håller tummarna för att den är bra. Älskling köpte nya skor han med.

Nu ska jag äta frukost och gå ut i det fina vädret lite senare på långpromenad med Bilbogubben och Älskling. Det är hans sista lediga dag denna veckan och jag har bara torsdag i skolan att vakta utställningen. Väldigt skön vecka innan nästa kurs börjar

Kom på att jag glömt en sak att skriva om

Leave's eyes släpper ett nytt album snart i slutet av augusti! Har redan släppt en EP med som jag inte köpt ännu. Älskar de små låtklippen och det kommer bli ett riktigt bra album!

Det jag lyssnar på just nu



Älskar den här låten och den har hållit för mig i ca ett år nu. Inte dåligt :O)

Flitig

Flitig är ett väldigt fult ord rent estetisk, iaf. Jag har varit väldigt flitig. Jobbat idag och där har jag ju självfallet städat, men det är inte slut på det roliga för även när jag kommit hem fick jag ett infall och dammsög, diskade, torkade av bord och grejer, plockade bort saker som inte ska stå framme egentligen. Nu har jag precis städat "skrivbordet" på datorn med. Vet inte vad som är fel på mig idag faktiskt ^^ Har inte ens sovit när jag kommit hem. Är fortfarande pigg trots all denna flitighet. Älskling har också varit flitig han. Har bakat väldigt goda scones till oss :O)

Gårdagens vernissage gick fint. är jätte nöjd med mina foton! :O) och har fått välfigt bra kritik på dem med (Yay!) Dock vart jag jävligt trött efter jobbet och det påverkade vernissagen väldigt mycket för jag gick omkring där som en zombie och åkte hem tidigare än jag borde och låg istället och glodde på "how I met your mother" med älskling i sängen och åt skräpmat. Väldigt mysigt men kan verka skumt när jag klätt upp mig och allt. Jag tyckte faktiskt att det var väldigt jobbigt att se när folk tittade på mina foton. Jag ville låta dem göra det utan min närvaro och inte se hur de tittade. Vissa tittade alldeles för hastigt! :O/ Många tittade på ett "perfekt" sätt men såna saker minns aldrig jag utan retar mig på allt negativt istället. Jag trodde att jag skulle ha skitkul men förstod när jag väl var på plats att jag var färdig med mitt projekt och vill nu fortästta med något nytt utan att behöva veta vad andra tycker oavsett om det är positivt eller negativt. Har iaf fått en jäkla inspiration att fortsätta med detta! Önskar att kursen inte ska ta slut men ska hålla kontakten med folk och fortsätta privat med analogt fotografi. Är verkligen frälst!

    

Nu ska vi snart gå ut en promenad med Bilbo. Även kika lite på kulturkalaset om vi orkar.

Jag är stolt!

Vernissage imorgon! Ser fram emot detta oerhört mycket. Dagen har varit känsloladdad och många svåra beslut har tagits. Orkar inte gå in på det nu men kontentan är att alla är nöjda och glada och det kommer bli en skitbra vernissage och utställning. Alla är så jäkla duktiga och det är fascinerande att i ett och samma tema har vi 70 helt olika arbeten. Kul att se hur olikheter tas tillvara på!

Nu är det sovdags för väldigt ambitiösa jag ska jobba inatt. Vet inte riktigt hur jag tänkte där...hoppas på att jag är pigg imorgon trots allt och att mina foton påverkar och gör intryck på bra sätt!

En känslostorm

Oj vilken dag. Har varit i svart vitt labbet hela dagen idag. Kom inte hem förrän kl 20 ca. Var ganska så rejält hungrig då. Det hände något otroligt pinsamt med som jag egentligen inte vill tycka är pinsamt då det är bra att visa känslor men iaf, jag hade verkligen värsta psykbrytet med min lärare idag. Jag har varit så himla stressad, haft ångest över skolan och prestationkraven har varit väldigt höga inför mina foton. Jag lyckades göra en massa fel och kunde inte rätta till dem på egen hand. Allting jag gjorde kändes som det tog hundra gånger längre tid än vad det borde göra. Kände mig så jävla värdelös ett tag. Satt på toaletten t.e.x i mörkret för att  få upp den jäkla filmrullen och lyckades inte. Efter ca en halvtimma fick jag nog och tårarna börjar komma och jag var så frustrerad över mig själv. Jag vart på väg att ge upp och gick argt  för att lämna in den jäkla filmen istället till fotokompaniet, men som tur var så träffade jag på min lärare och fick pratat med henne. Då började tårarna spruta på mig och hon blev jätte orolig för mig. Skämdes så att jag brast inför henne. Vi är nästan lika gamla så det känns extra pinsamt då. Men hon var så himla gullig mot mig och t.o.m avstod praktiskt taget hela hennes lunchrast för att hjälpa mig. Tror hon hade en kvart på sig kvar att äta efter hon hjälpt mig. Hon sa att hon också kan känna så ibland och har lätt för att  gråta när det blir jobbigt med skolan eller liknande. Det är så jobbigt att ha lätt till tårarna. Många förstår inte att det handlar om att jag blir arg, utan tror att jag är överkänslig och ledsen när dets jälva verket har gått alldeles för långt. Jag har hållit inne alldeles för mycket och sen bara brister det oavsett vart jag är. Efter det så gick allt bättre iaf och nu fattar jag hur man gör iaf. Synd bara att jag inte kunde förstått det utan mitt nervösa sammanbrott ^^

Av negativen att döma så har de inte blivit fördärvade iaf. Resten av veckan kommer ägnas åt att framkalla fotona och matcha ihop 5 st av alla dessa foton till min utställning. Hoppas jag lyckas med detta. Svårt att "kill your darlings."

Nackdelen med att vara ledig

Idag har jag fotat det sista. Nu hoppas jag verkligen att jag inte sabbar allt imorgon när jag ska framkalla mina negativ :/ Är jätte nervös för det! Jag har gjort det själv men då har jag haft stöd av läraren där som påmint mig om eventuella detaljer. Jag kommer verkligen få springa ut och in för att läsa på om framkallningsprocessen i jämna mellanrum när el. om jag glömmer av mig. Snälla att jag inte fördärvar alla mina foton! Utställningen är den 15 augusti så har inte direkt tid för att ta om alla foton. Jag har inte kunnat slappna av alls idag och gått och oroat mig inför det. Hoppas att det är några andra elever där med så vi kan hjälpas åt, men det är säkert bara jag som är ute i sista stunden. Ska ha kritikklass på måndag och då måste jag ha några fler foton än de jag har färdiga så jag vet vad jag behöver tänka på inför utställningen. Rätta till eventuella "fel". 

Ska även jobba imorgon på liseberg. Är av någon skum anledning glad över det. Jag ser fram emot att jobba och tjäna lite mer pengar.  Känner att när jag har för lite fasta rutiner så blir jag deppig. Tänker för mycket dumma tankar och blir så passiv. Behöver ha lite att göra för att inte tappa motivationen. Vill dock inte ha alltför mycket att göra för den delen heller för då blir jag deppig över det. Nu när det varit mycket självständigt arbete i fotografikursen så blir jag sådär slapp och tänker att jag har massor av tid över, sen sitter jag här lite mer än en dag kvar och har hur mycket som helst kvar att göra. Kommer verkligen behöva vara i mörkrummet hela dagen, kanske t.o.m över natten om jag har otur. Efter fem timmars städande kommer jag inte vara alltför pigg på att stå där ,men men nu får jag helt enkelt ta det. Får skylla mig själv ^^

Nu ska vi snart gå ut med Bilbo. Se ett avsnitt av "How I met your mother" och sen sova

Vår fruktdag :/

Vår fjärde bröllopsdag blev faktiskt väldigt mysig och bra till slut ändå. Även om det inte blev som planerat så har vi iaf en tradition, att gå till Ica focus på vår bröllopsdag och köpa plockmat. ^^ Det blev faktiskt väldigt gott. Det komiska var dock att inget av det vi hade tänkt fanns ens i butiken och det har verkligen alltid funnits där varenda gång vi har handlat. Men oavsett vilket så blev det bra ändå.



Till förrätt åt vi olika sorters spett med jordnötsås



Varmrätt åt vi kycklingfilé med mango och chili smak, kålrot,morot och potatis som var ungsbakad, mozzarellasallad,rostbiff mangodressing och "nybakat" bröd


Efterrätt så åt vi en passionstårta med chokladrisbräcksbotten


Bilbo fick en "hamburgare" som piper (vilket vi är mer intresserade av än vad han är)



Sen tittade vi på "Hitta Nemo" av nostalgiska skäl då det var anledningen till att vi flyttade ihop :O) Och hade det allmänt trevligt ^^

Det viktigaste vi lärde oss av dagen var att vi har iaf varandra och att oavsett om inget blev som vi tänkt så blev det bra ändå. Love you Baby :)

RSS 2.0