bla bla, hatar rubriker

Älskling är så bäst. Han har räddat hela vår kommande ekonomiska sitation. Inte nog med jobbet på liseberg som är ett säsongsjobb så det tar slut i oktober. Iaf han skulle ju på en annan intervju med och han fick dem att gå med på att han kunde börja där i oktober! Så nu behöver vi inte oroa oss över att han inte skulle få nåt annat jobb senare. He is the best! Helt sjukt att han har fått alla jobb som han har vart på intervju på. Fick naturligtvis säga nej till det där skitjobbet. Jag fick jobbet som jag va på intervju på med men jag tackade nej oxå med tanke på timlönen på 52 kr :O)

Snart firar vi vår andra bröllopsdag :O) På måndag. Vi kan dock inte göra nåt speciellt som att resa eller nåt sånt som vi helst av allt skulle vilja men vi ska göra det bästa av situationen och göra det vi tycker bäst om. Äta god mat och hyra film och köpa en tårta och bara mysa helt enkelt :O) Och ben och jerrys! Får inte glömma oreos heller hihi! De är helt gudomliga att äta. Dyra men värt det för det är den godaste kakan jag ätit. De vi köper är vanliga oreos fast med vit choklad som överdrag. I really recomend them! mums :O)

Igår så spelade jag in mig själv på digitalkameran för jag skulle skicka ett videomeddelande till Sarah Nichols, min mejlkompis från California som jag träffade i januari detta året på sarah brightman forumet. Jag är så glad över att ha träffat henne. Det är så häftigt att man kan ha sådan kontakt med någon så långt borta som man aldrig träffat förut. Vi har väldigt mycket gemensamma intressen och hon är så himla snäll. Det var så galet bara när jag spelade in för jag sa fel varenda gång och jag kunde inte sitta still och jag mumla nåt hemskt så man inte kunde höra vad jag sa! Jag märkte inte av det själv när jag väl gjorde det men sen när jag kolla på dem så såg jag helt galen ut som om jag vart på väg att ramla av stolen för jag rörde mig så mycket. Känner mig inte alls bekväm att bli filmad, inte ens när jag gör det själv :O) Nästa brev till henne ska jag säga alla svenska ord och meningar som jag har lärt henne. Hittills har jag bara kunnat beskriva hur hon ska säga det och det har inte vart särskilt lätt alls :O) Hon är så gullig som vill lära sig svenska :O)Det ska bli roligt att höra hur hon har tolkat de svenska orden :O) Det är väldigt bra oxå att skriva så mycket på engelska som jagg gör varje dag antingen på forumet eller hennes brev. Har verkligen utvecklats, vilket är väldigt roligt :O)

Nu börjar snart gilmore girls. Jag ska se på det sen måste vi boka tid i tvättstugan. hoppas det finns nån tid bara för älsklings arbetskläder behövs verkligen tvättas. Sen ska jag fortsätta plugga. Sen får vi se vad vu hittar på för nåt under dagen.

bad day :O/

Hade vårt möte med socialen idag. Det var hemskt! :O( Vill aldrig behöva ha deras "hjälp" igen. Känner mig så förnedrad och vår handläggare var så himla dömande redan innan hon lyssnat på oss. Som om hon har bestämt sig för att vi är oansvariga utan att veta nåt om oss. Förhoppningsvis får vi för denna månaden men det lät dock inte som om vi kommer kunna få hjälp med förra månaden då min mamma lånade pengar till oss. Det hade vart så bra om hon kunde fått tillbaka det lånet på en gång. Men det gick inte...Allt är helt sanslöst. Jag var tvungen att registrera mig hos arbetsförmedlingen idag fastän att jag har två jobb ( har tagit över Älsklings tidningsjobb nu med när han jobbar på liseberg) och att jag ska plugga om en månad. Jag sa till henne att ingen anställer en studerande på heltid. Det finns inga sådana jobb för en studerande och hon vart helt tyst och kunde inte direkt säga emot mig för hon visste att jag har rätt. Sen när jag väl va på arbetsförmedlingen och skulle förklara anledningen till att jag skrev in mig som arbetsökande när jag har två jobb och är studerande, så skrattade de bara åt mig och tyckte att systemet är helt rubbat. När jag skulle förklara min situation närmare så avbröt de mig och sa att det inte är nån idé att göra det mer komplicerat för mig, vi fyller bara i så lite som möjligt så att socialen blir nöjda och får sitt intyg och sen så avmarkulerar vi dig i början på september när du pluggar igen :O) Helt sjukt. Enligt handläggarna så hade jag fått större chans att få socialbidrag om jag inte gjort ett skit på hela sommaren och anmält mig på ams. Att ha två jobb medans jag pluggar borde ju visa ett engagemang tycker man att jag inte vill vara i denna situationen men istället så blir man straffad för att försöka undvika att få hjälp ifrån dem. Vi har vart så upprörda över det här hela dagen och jag kunde inte somna nu heller så vart tvungen att skriva av mig. Jag hoppas bara allt ordnar sig snart så den här känslan i magen av oro och panik kan försvinna.

Jag ska gå bredvid inatt kl 4 med den som har tidningsrundan på vardagarna. Ska även göra det natten till lördag och sen lördag till söndag så ska jag göra det completely on my own :O) Få se hur det går. Älskling somnade redan vid halv nio hihi Han skulle lätt somna innan dess utan problem. Han börjar oxå 4 nu, det här är hans fjärde dag han börjar så tidigt och han har ju det väldigt jobbigt då han måste gå hela vägen in till liseberg. Det tar 45 minuter härifrån så han är ju typ slut innan han börjat. Lilla älskling :O( Jag borde oxå sova men jag är inte så van vid att lägga mig så tidigt. Är lite nervös över att gå bredvid den här "snubben" bara. Älskling gick ju bredvid honom när han fick det här jobbet och tydligen är han lite konstig.

Annars så har det inte vart min mest tursamma period i livet. Igår så brände jag mig nåt sjukt på mitt ringfinger. Råkade sätta fingret i stekpannan när jag gjorde mina hemmalagade quornbullar. Jag överdriver verkligen inte när jag säger det här men jag stod med fingret i kallvatten i över en halvtimme. Så fort jag tog bort det så var det en helt outhärdlig smärta, och jag har bränt mig förut men aldrig att det vart så här hemskt. Kl halv fyra hände det ungefär och till kl 22:00 hade jag en ispåse fast på mitt finger och jag kände inte av isen ens. Och is gör rätt så jävla ont bara några sekunder på normal hud men inte på det fingret :O( Jag tog till slut av det då för att jag orkade inte ha det på och i ca en halvtimme så sved det hur mycket som helst men till slut gick det över. Nu är det en blåsa på där och lite rött men det känns knappt nåt.

Sen höll jag på att bli blind med i morse när jag skulle borsta tänderna. Jag hade precis tagit tandkräm på borsten och på nåt sätt flög en bit tandkräm iväg rakt in i mitt öga! Å det sved nåt hemskt. Jag bara öste på med vatten i panik :O) Jag hade precis tagit på mascara med så jag fick sminka om mig när det väl slutade svida. Inte min dag helt enkelt. Det är nån som inte vill att jag ska må bra helt enkelt som sabbar för mig.
Nu ska jag försöka somna iaf. Kommer antailgen inte lyckas särskilt bra dock med det för jag är pigg som bara den.

nyvaken hihi

oj då jag vakna sent idag woops. 11:20 va kl. Börjar påminna mig om hur länge jag sov tidigare. Jag missa iaf inte gilmore girls som tur va :O) Kollar på reprisen på kanal 5 varje helg. Det är gilmore girls hela tiden för mig. Förutom på helgerna så följer jag säsong 7 på tisdagarna och så tittar jag även på mina dvd:er som jag har och där har jag precis börjat på säsong 4 så det blir lite rörigt att hänga med i storyn :P

Älskling kom hem precis efter jag gått upp, känns lite skumt när han har vart igång sen kl 4 ca. Nu är han iväg och hämtar maten :O) Måste hjälpa honom att bära det sedan när han är tillbaka typ vid 3. Fan vad det tar tid att åka till sjövik, stackarn

Nä nu ska jag kolla lite på internet innan jag slår mig ner i soffisen :O)

Yay! :O)

Älsklingen fick jobbet igår! Är så stolt över honom. Han började jobba redan idag..tidigt med..så tidigt att inte ens västtrafik har någon passande spårvagn eller buss så han fick gå hela vägen in till liseberg. stackars älskling :O( Vi måste försöka fixa en cykel för han kan verkligen inte hålla på att gå in kl 4 varje dag. Han börjar 5 på vardagar och 4 på helgerna. Sen är det ju ett tungt jobb med som parkvårdare. Åh jag undrar hur det går för honom. Han borde komma hem rätt så snart. He is the best :O)

Min intervju gick mindre bra dock mest p.g.a att lönen var på 52 futtiga kr per timme. Så jag stannar hellre kvar på mitt jobb jag har nu för det är nästan hälften av det jag får hos dem. Men vi är inte i lika stort behov av extrajobb heller nu längre för jag fick reda på igår av Lena att om man har 15 poäng så ska man få csn fortfarande och det är precis vad jag har fått! :O) Har jag gått och oroat mig hela sommaren för det här i onödan :O) Är så glad över det här.

Vi har äntligen fått ett möte med hos socialen, på tordag nästa vecka så jag hoppas att det löser sig där med. Är så glad! wiii :O)

Nu ska jag plocka i ordning disken och äta frukost sen ska jag plugga lite. :O/

intervju

Älsklings intervju vart idag å han gjorde bra ifrån sig, dock är det världens skitjobb. 63 kr...för en dag! Om det hade vart 63 kr i timmen hade det vart ett skitjobb det med. Helt sanslöst att man ska behöva ens gå på intervju för ett sådant jobb. Detta är iaf p.g.a att det är provision och det finns ingen garanti att produkterna är lättsålda så vi hoppas på de andra jobben istället. Han blev uppringd idag av ett jobb till som han verkligen vill ha och det lät som om jobbet redan är hans men ska inte ta ut segern i förskott. Han ska dit imorgon en timme tidigare än min intervju. Det är ett parkvårdarjobb och tydligen så var det på liseberg hans område skulle va. Snälla att han får det för det kommer inte va en dålig lön där inte :O) Turen börjar vända känns det som..men vågar inte hoppas för mycket på d dock ännu.

Annars har det inte hänt så himla mycket idag. Haft städdag och det tar sin lilla tid. Behöver tvätta med men orkar inte det idag. Ska gå ner och boka tid senare.

Åh en väldigt rolig nyhet är att vi äntligen har fått besked om en renovering av tvättstugan.Vi var lovade detta redan i mitten på april men d har inte gjort ett skit å alla i huset har vart rätt så sura över det här förstås för vi har EN enda uråldrig tvättmaskin som fungerar när den känner för det och ingen torktumlare har vi heller. Vecka 34 och 35 ska de fixa med det stod det i brevet. De ska även då fixa allas skåp ovanför kylskåpen för där har det vart helt tomt och fult sen vi flytta in här. Äntligen börjar det hända nåt iaf :O) För övrigt är det så himla fint här och nytt och fräscht men vissa grejer har gått så segt.

När Älskling va på intervju passade jag på att gå i stan och köpa ett födelsedagskort till min syster. Jag är så sjukt velig. Stod i 20 minuter och gick fram och tillbaka och tittade på varje kort säkert 5 ggr var :O) Hittade ett tillslut iaf. det var små söta möss som spelade i en orkester. Skickar med ett litet presentkort på åhlens till henne med. Hon kommer säkert bli sur för presenten för hon har tjatat så många ggr om att hon inte vill ha nåt..men men :O)

Är lite nervös inför intervjun imorgon. Känner inte att jag riktigt kommer passa in där som säljare men det är bättre att jobba inomhus så sätt. Är för strängt att jobba som tidningsutdelare på stan, särksilt när det blir kallare sen med. Jag hoppas bara att det här jobbet är bättre än vad Älsklings intervju var idag. Att när det står garantilön plus provision att det faktiskt är en dräglig garantilön. Få se i morgon. How exciting :P

blivande frisör ;O)

Jag har precis klippt håret på Älskling, han blev jätte fin :O) Dock råkade jag klippa lite för mycket på två ställen, förlåt! :O( Men han verka nöjd ändå som tur är..inte för att han är särskilt svår att göra nöjd dock. Det kittlas en massa på mig för alla små hårstrån som envisas med att stanna kvar.



Jag hade beställt lite saker på postorder häromdagen..inte så smart när man inte har några pengar men ändå :P Som tur är så behöver jag inte betala det ännu, iaf en av sakerna var nytt påslakan å d blev så fint :O) Nu har vi lite variation att byta med och slipper sova utan de dagarna det håller på att torka efter tvätten. Vi har i vanliga fall vita så de blev snyggt med färg. I'm so happy :O)



Jag vaknade förresten i morse av att min mobil ringde och det var en arbetsintervju! Blev så himla glad. Ska dit på torsdag. Hoppas jag får det! Är så glad för det. Dock hoppas jag fortfarande på ett annat jobb jag sökt, som cafébiträde. Det är det jag helst av allt vill jobba med och om jag får det skiter jag i skolan för det var heltid. *hoppas hoppas* Oavsett vilket så känns det som om det kan börja ordna sig, Älsklings intervju är imorgon och sen har han en till nästa vecka. Snälla att allt ordnar sig pretty please. Idag ska vi prata med socialen och förhoppningsvis kan de hjälpa oss med det som inte våra löner täcker. Hatar att behöva vända sig till dem igen, men samtidigt är det tur att möjligheten finns.

Pratade med min pappa idag igen. Jag vart tvungen att säga att jag inte kunde träffa honom nu som planerat. Vi bestämde iaf att vi skulle ses i augusi istället nån gång. Känns så konstigt bara att prata med honom. Men samtalet gick rätt så bra ändå.

Åh jag önskar att jag oxå kunde få klippa mig, Men jag ska minsann gå till en frisör i såna fall! :O) Vågar inte låta Älskling klippa mig. Jag behöver tunna ut det igen och toppa det pyttelite. Sen vill jag färga det med. Vill ha tillbaka mitt vanliga, typ nån chokladbrun ton. Känns skumt att för en gångs skull vilja färga det i min naturliga hårfärg. Det har jag inte haft sen jag började mixa med håret på högstadiet.

Nu ska jag äta lite mat

det va ett litet tag sen nu

Varning för gnäll! Har inte orkat att skriva på ett bra tag. Det har vart rätt många tråkiga saker som hänt i vår ekonomi och det har gjort mig nedslagen och bara trött på eländet. Men det ordnar la sig till slut hoppas jag. Undrar bara när man ska få ett riktigt jobb...hur gammal ska man behöva va...å när man äntligen får in lite mer så att man inte bara överlever. Denna månaden har vi överlevt endast pga min underbara mamma. Så vi ligger på minus.Vet inte när vi ska kunna betala tillbaka henne. Det är nog det som känns mest just nu för jag vill inte att hon ska behöva ha med det här att göra. Hon förtjänar inte det :O( Sen nu med det här med min jäkla hemtenta oxå..om jag inte klarar den så får jag inga pengar av csn så då kan jag inte fortsätta plugga. Jag har redan siktat in mig på att jag misslyckas så att jag inte står där sen utan någonting så jag söker jobb för fullt. Kommer förhoppningsvis få fortsätta jobba på punkt se och då är det ingen fara så länge Älskling får ett jobb. Vi har sökt som galningar. Christoffer ska faktiskt gå på intervju nästa onsdag så lite positivt har hänt :O) hoppas han får det jobbet och att det täcker våra utgifter. Jag har inget jobb nu heller i juli, det var tydligen sommaruppehåll för tidningen jag delar ut, vilket jag inte hade alls förstått så det hänger verkligen på mitt resultat på omtentan. Snälla låt mig klara skiten! Känns segt med att kämpa för den här utbildningen bara när jag inte längre känner för att bli lärare. Är bara allmänt besviken på allt och särskilt mig själv. Jag fattar inte hur jag kunde få underkänt. Jag har aldrig fått underkänt i hela mitt liv :O( Nämnde jag för övrigt att jag har den "roliga" veckan ;O) Sen blir man ju inte gladare av det trista vädret, bara en massa regn å grått å kallt...

Lite att se fram emot ( måste tänka positivt :O))
*solen lär väl komma snart å då kan jag sola i parken medan jag pluggar
*Älsklings jobbintervju
*Har bestämt mig äntligen för att verkligen öppna ett eget café så fort jag kan, nån som vill hänga på så säg till? :O)
*Sarah Brightmans kommande album. Hon har väldigt mycket på gång och det är kul att kunna följa via forumet
*hösten är snart här igen och då kan jag ha på mig mig mysig höstjacka å vantar å halsduk :O)
*Träffa familj och vänner säkerligen snart igen. Ska åka ner så fort pengarna finns.Hade egentligen tänkt att åka ner nu nästa vecka när min syster fyller år och jag skulle även hälsa på min pappa som jag inte sett på evigheter men det får bli i augusti förhoppningsvis. Tina från Orsa är här i gbg för övrigt med och det va ett år sen sist vi sågs så det ska bli kul att kunna träffas lite.Hon har praktik här fram till augusti.
*Är kär i en låt "monsoon" med Tokio hotel, den är väldans trevlig att lyssna på :O)
*När Älskling blir en känd manusförfattare och vi är rika och bor i Kaliforninen :O) I know you can do it baby!
* Allt kommer ordna sig för oss till slut, det vet jag för det ordnar sig alltid för oss på något sätt, fattar aldrig hur för vi har haft så många skumma situationer men det löser sig jämt efter ett tag :O)



Sarah Brightman från Live earth 070707.

RSS 2.0