modig idag

En lång dag. Började nio och kom hem för en timma sen ungefär. Anledningen till det sena är att jag och en kompis väntade på att sjunga upp på en kör. En väldigt seriös kör så jag vart livrädd. Men jag vågade! Hade först tänkt bara följa med som moraliskt stöd men sen när jag ändå satt där och vänta med resten så tänkte jag: kan ju lika gärna sjunga upp nu med och få det överstökat. Oavsett om jag kommer med eller inte är jags tolt över att jag våga! tihi. Gick bra med att sjunga skalorna, klarade av det högsta vilket gjorde mig själv förvånad :O) LÅten jag sjöng var uti vår hage och det gick fint, det som jag är mest osäker på är när jag skulle sjunga en låt jag aldrig hört förut och jags kulle följa den med noter vilket jag verkligen inte kan. Hänger bara med på gehör och i coh med att jag inte kunde den plus att jag vart spänd över att sjunga upp gick det mindre bra :O) Få se hur det går. Vi ska få veta om vi kommer med antingen ikväll eller imorgon. Min klasskompis upplevde samma som mig. Hon kan heller inte sjunga av noter. Vet andra som är med i denna kör som inte kan det heller så får la hoppas de inte är så hårda mot oss då heller. Är iaf riktigt glad över att jag gjorde det. Älskar att sjunga och den känslan av frihet som jag får när jag sjunger är helt underbar . Allt känns liksom fulländat när jag får sjunga. Låter jäkligt klyshigt men så är det. Har iaf slappt på spärrarna lite och fått en sparl i baken att lägga ut en annons på vendolin om inte det här går vägen.

Nu ska vi fira lite med att hyra film :O)

Fräsch i håret :O)

Idag har det äntligen blivit av. Vart hos frisören och fick håret färgat plus att topparna blev klippta(så minimalt som möjligt förstås) och fick lite snedlugg med. Är jätte nöjd! Hon blandade röda och bruna nyanser och lyckades få bort det mesta av min svarta rand i mitten av håret då hon ljusade upp den biten lite först. Det ser mer naturligt ut nu och mycket mjukare till mitt ansikte. Alla i min närhet har fått stå ut med mitt tjat om hur jag ska göra angående mitt hår i minst ett halvår och nu äntligen är det gjort :O) Kul med lite förändring.

Mina favoriter som liten

Jag älskade frontsångaren i Trance dance när jag var liten. lyssnade jämt på dem. Minns att jag fick blandband med dem av min pappa.




Troll hade jag en LP-skiva med som jag och Lena lyssna på konstant när vi lekte med barbie. Fast vi tog den på högsta hastighet så det lät som chipmunks ungefär ^^


 

Åh min första riktiga besatthet och kärlek, Robert Wells hihi. Denna låten lyssnade jag på jämt och minns att jag hade två LP-skivor med honom som var mer poppiga än det han är känd för nu. Låtsades jämt att jag var han och satt vid min leksakspis som riktigt liten och låtsades att jag spelade piano tills jag var stor nog att sitta vid orgeln :O) Fan helt sjukt att jag hittade den här låten, you tube är så jäkla bra. Skulle för det första aldrig se nåtnitng med Sarah Brightman om inte det fanns och man kan verkligen hitta allt där som man glömt bort.



Min andra riktiga besatthet som började på lekis tror jag och höll i sig till jag var typ 11-12 var The Boppers haha. Jag lyssnade på Ace of base och Roxette och allt som alla andra älskade under den här tiden men de här var jag helt kära i. Väldigt skum grej kan jag tycka nu i efterhand, men väldigt roligt :O) Peter Jezewski kunde jag fan ha dött för på den tiden hihi


 
Om man ska välja en enskild låt så var nog den här en av min absoluta favorit. Gillade verkligen Tone Norum. Men "rytmen av en regnig natt" vart också en låt jag älska med Millas mirakel.






Det finns helt sjukt mycket mer men blir väldigt långt inlägg då ^^ Anledningen till att jag vill minnas tillbaka är att vi fick en fråga angående vårt första musikminne i skolan och kände nu att jag ville analysera mig lite mer :O)
Godnatt

Lydnadsproblem

Har precis varit ute på en lång regnig morgonpromenad med Bilbo. Han har börjat bli lite väl bossig sen semestern. Antar att det beror på att vi vart ifrån honom en vecka. Han har aldrig brytt sig om andra hundar eller människor förut direkt men nuförtiden flippar han helt ut och skäller och han lyssnar inte alls när vi är utomhus. Han är stressad och tror att han måste försvara oss och ser området som sitt revir. I och med att vi inte har nån trädgård då vi bor i lägenhet blir det ju lite problematiskt att han tror att inga människor får vara här i området. Jag hoppas verkligen jag kan hitta rätt metod för det här. Har sett en förbättring idag när jag testade att blocka honom från hunden eller vad han nu möter så att det blir mitt område och inte hans men har ingen aning om det kommer funka i längden. Har läst om olika alternativ som man kan göra och ska testa allt tills han förstår att han inte behöver hålla på sådär. Vår lilla ultimata lugna Bilbo har blivit värsta tonåringen. Det värsta är att få hans uppmärksamhet ute. Han tittar på allt annat, vilket han inte gjorde förut. Han är dock väldigt duktig på att gå fot och det börjar sätta sig mer och mer och han är lugn i övrigt men när nåt händer så blir han så stressad. Tycker att vi 'r bestämda mot honom men tydligen inte tillräckligt än så länge.
Han har för övrigt blivit klippt med då hans tovor var helt omöjliga att få ut efter vi vart iväg på semester så han ser inte ens ut som vår gamla Bilbo *snyft* Jag hoppas det växer ut fort hans fina päls. Han ser så liten och ynklig ut nu stackarn, kanske därför han måste bli macho till sättet ^^

  

Nu ska jag ta och äta frukost och njuta av min ledighet. Det är verkligen mys på schemat idag, stanna inne förutom när det är dags för promenader med Bilbo, glo på film, spela det nya spelet spore som är hur gulligt som helst och läsa en bok. That's the plan. Vill gärna se Vampyrer på bio dock med men det blir inte idag. Det får blir när Älskling är ledig för han börjar fyra på helgerna nu stackarn. Är så glad att jag slipper det!

Velighet

Nu har skolan börjat igen och jag är så lycklig över detta. Äntligen slipper jag Liseberg! Har vart i skolan i tre dar då jag missade två när jag vart på Mallorca. Det är kul att träffa klasskompisarna och använda kreativiteten mer än vanligt.

Ikväll var det tänkt att jag skulle prova på afrikansk dans men just nu är jag så sjukt seg i huvet och lat att jag inte vet om jag orkar. Vad tråkig jag är... Det börjar vid sju så jag har ju tid att vila upp mig. Anledningen till att jag tvivlar är att jag vill så himla mycket denna terminen och allt kostar både tid och pengar och om jag går på denna gratis provning kommer jag inte kunna motstå det. Kostar 1100 för tio ggr. Funderar på att vänta med det till nästa termin istället när jag inte kommer ha nåt skapande ämne i skolan. Åh vad jobbigt. Min klasskompis ska gå denna terminen och då är det ju nån jag känner som är där med. Gud va svårt. Jag är så jäkla velig och nu måste jag verkligen bestämma mig , senast om åtminstonde två timmar.

Nu ska jag fortsätta göra för och emot argument i mitt huvud ^^

Tillbaka

Jaha så nu vart man hemma i Sverige igen. Är faktiskt riktigt skönt. Vi har båda två haft hemlängtan sen igår. Men vi har haft en riktigt skön semester. Badat varje dag och solat och ätit gott (oftast) Ska berätta lite mer om semestern på Alcudia, Mallorca senare. Nu ska vi iväg och hämta våra bebisar och Bilbo! Därav hemlängtan! Har saknat dem så mycket. Överlevde för övrigt flygresorna ^^

Stöd en film

Stöd Repo!  Är överlycklig över att Repo fått två salonger till i San Fransisco och i Las Vegas! Men är ej tillräckligt. Jag har kontaktat både sf och haga bion och de har varit vänliga att hjälpa mig med att få ut REPO till resten av världen. Håller tummarna som bara den att allting som alla fans gör ska hjälpa! Ni som inte har nån aning om filmen, titta på länkarna och visa att ni gillar den egnom att joina forumet och prata om filmen med alla ni känner som kan tänkas gilla den!


RSS 2.0