Spacemen+ min musikhistora




Sjöng en cover på den låten idag. Rätt svåra ord i den.Skulle va kul att göra en ny version på den. Den är iaf sjukt bra och betyder nåt alldeles särskilt för mig pga att denna låt var en låt som både jag och Älskling kom ihåg väl när vi började prata i telefon som vi båda gillade. Plus att detta var väl egentligen första gången i mitt liv då jag verkligen började få någon ordentlig musiksmak förutom pojkband och Ace of base :O) Dock var jag jävligt konstig som barn och var typ kär i Robert wells när jag var liten. Plus att jag lyssnade på femtio och sextiotals musik fram till pojkbanden tog över. Nu istället är det Sarah Brightman jag är besatt av och det har hållt i sig sen jag var 13. Plus alla metal band som jag gillar.

Nu ska jag försöka mig på att laga kålpudding för första gången i mitt liv, på quornfärs förstås. Hm vet inte hur det här ska gå. Vill ha det färdigt till älsklingen kommer hem från hans pappa som den hemmafru jag är ;O)

För övrigt har påsken vart bra. Firar den inte direkt som jag gjorde när jag var barn. Ingen äggrullningstävling i skolan eller leta efter gömda påskägg. Ingen påskbrasa(thank god for that egentligen) Så farligt för alla små djur i naturen. Har heller inte klätt ut mig till påskkärring, även om folk kanske tror det med min besatthet med rouge :O)

Aja back to the kitchen

Att få va sig själv

Verkligen ingen bra dag! Vantrivs nåt otroligt på min VFU p.g.a att min handledare  är så olik mig som det bara går. Vi har helt olika sätt att se på lärandet och skulle inte vilja ha hennes sätt som pedagog. Hon förstår inte mig som person alls utan verkar vilja att jag ska anamma hela hennes arbetssätt. Orkar inte skriva om det egentligen, det är så himla mycket som jag är arg över när det gäller henne.  Har redan pratat av mig hos älsklingen. Jag har vart så jäkla arg och är fortfarande men börjar bli lugnare nu iaf. Som tur är så är det sista dagen imorgon och sen är inte nästa period förrän i april tror jag och efter det ska jag byta område!

Blä för snö!

Blev så jäkla chockad i morse när allt var helt vitt. Trodde jag såg i syne men tyvärr så var det alldeles sant :O/ Inte nog med snön så blåser det sjukt mycket så all kyla och snö blåser mitt ansikte till is. Sen har jag även stukat min arm på nåt sätt. Hela natten värkte det och krampade och det känns typ som om jag skulle hålla uppe armen och
aldrig få vila den fastän att jag vilar den. Nu på VFU:n så märkte jag att den är helt svullen och lite röd. Det skumma är bara att jag inte har en aning om hur jag har fått det här. Om det ens är en stukning. Det återstår att se. Enda positiva med kylan är att vi har njutit av varm oboy nu när jag kom hem och färska frallor. Always look on the bright side of life...

Underbara helg

Haft en riktigt mysig dag. Älskling var ledig så vi kunde hitta på lite mer än vanligt. Tog en promenad in till stan och njöt av solen. Nästan så jag ville hoppa ner i vattnet i hamnen för det såg så härligt ut :O) Det blev en liten shoppingdag. Även lite fika på condeco. En skitgod mango smoothie som jag bara måste lära mig hur man gör. Helt gudomlig var den mumsemums. Annars har vi lagat mat för once och tittat på Gilmore girls och lekt med bebisarna. Nu ska vi spela lite wow. Vill inte att helgen ska ta slut :O(


 
Införskaffat mig myskläder/pyjamas, Sweeney Todds soundtrack. Blev helt överlycklig att den redan fanns att köpa. Två nagellack ett blått och ett lila och en bok med Emma Hamberg och förstås veckans nu, tragiskt nog. Försöker varenda gång att inte köpa den men skvallret har tagit kontrollen över min kropp :O)

The path

Älskar den här låten. Var ett tag jag lyssnade på den men nu är jag kär i den på nytt :O)

Bebis+vi

Åh jag drömde i natt om vårt "framtida" barn. En liten kille som va en jätte go och tjock bebis. Hm undrar om han kommer se ut så eller om jag får en pojke...om vi nu skaffar barn förstås.Vad läskigt om det vore så :O) Han va jävligt tung å bära på iaf.  Diskuterade barn med min handledare igår på VFU:n. Tror det är därför jag drömde det här. Jag ändrar mig konstant kring det här. Oftast vill jag inte men just nu efter den här drömmen vill jag jätte mycket :O) Aja det lär väl ändras snart igen när jag ser en skrikig och jobbig unge på stan eller nåt. Kommer även ihåg att vi hade glömt att köpa en massa grejer t.e.x blöjor, ytterkläder och ja en massa grejer. Glömde även att mata honom ibland..haha kanske snarare en dröm om att jag verkligen inte borde skaffa barn :O) Tjatade även om att han skulle heta "Rain" Tror inte jags kulle vilja det i verkligheten :O) Mitt andra förslag när Christoffer vägrade var !Ville som i "Ville Valo" :O) Är ännu mindre chans att dte skulle hända om Älsklingenf ick bestämma. Jag tycker dock att det är väldigt passande :O)

It's a crazy world

Precis hemkommen från min VFU. Så jävla otäckt bara för de har spärrat av runt hela nordstan och nils ericsson terminalen. Så alla passagerare vart tvugna att hoppa av på ett annat ställe. Fan varför måste det hända så sjuka saker. Inte nog med det så på spårvagnen hem så vart det en galen aggressiv fyllegubbe som pratade väldigt högljutt. Det är väldigt vanligt med hemlösa häromkring. Är konstigt om man inte träffar på någon när man är ute och går men när det är nån som är så arg och opålitlig så känns det obehagligt. Aja skönt att vara hemma igen i sin trygga mysiga lägenhet.

Återbesök hos veterinären

Sådär ja. Nu så har vi vart på återbesök hos veterinären med Donna. Allt såg fint ut sa han och de var nöjda med allt :O)

Vi tog även med oss Wilma och Lotus idag för att försöka lösa problemet angående klådan. De både skrapade deras hudoch gjorde nåt annats om jag inte riktigt fattade som tog ca 10 minuter en kvart att se. Aja iaf men de hittade ingenting på nån av dem. Tycker det är så himla konstigt för Lotus kliar sig verkligen onormalt mycket känns det som plus att hon har rodnad. Vår veterinär Bo nämnde dock att det även kan handla om allergi. Att de är alllergiska mot spånet och att man kan pröva att byta ut det mot nåt annat istället. Vi ska iväg och köpa en bit fleece tyg snart och se om det hjälper att ha i buren istället för spånet. Funderar även på om de kan va allergiska mot tvättmedlet från deras sängar och tunnel när vi tvättat dem i tvättmaskinen. Ska kolla upp ett allergivänligt tvättmedel med. Aja jag hoppas det funkar. Nu ska vi bege oss iväg mot stan

Panda

Pandor är ett av de djur jag är så fascinerade av. Nån gång ska jag minsann uppleva att vara nära en panda på riktigt. Här är en gullig video iaf jag hittade precis. Tycker dock inte om vilken miljö de är i här men.

försov mig

Donnas öga ser så mycket bättre ut. Redan igår märkte man en stor skillnad plus att hon är pigg i övrigt. Är så lättad. stackarn är dock inte sräskilt förtjust i de där dropparna. Varje gång man ska ta upp henne gnäller och och efter hon fått droppen i ögat klagar hon en stund. Min lilla bebis. Det står att man ska göra det 4-6ggr per dag men vi håller oss till 4. Är svårt att hinna med 6 ggr och vår veterinär sa oxå att det det räcker gott och väl med 4. Bara 7 dagar kvar nu iaf. Sen är det återbesök för att se om hon mår helt bra.

För övrigt har jag precis tränat 45 minuter på crosstrainern och styrketränat mitt mitt kära pass. obbigt var det för jag har träningsvärk från igår så jag är helt stel som en pinne och öm. Men jag gillar d iofs. Då känns det som om jag har varit duktig :O)
Vart så dum för jag försov mig i morse så jag missade min enda lektion vilket var gitarr :O( Ville verkligen gå på det. Nu blir det till att öva extra mycket hemma så jag inte blir efter. Ska höra med en av klasskompisarna vilka ackord dom fick lära sig.

Nu ska vi iväg och köpa mjölk och bröd för det va slut. Älskling har skola sen vid tretiden. Ska bara sminka mig nu och torka håret först.

My lucky day :O)



Mina favoriter på nya skivan finns nu att se live med. Yay! Nu måste jag gå och lägga mig dock. Börjar halv 9 imorgon och då står det gitarr på schemat.

Pasion



Sarah Brightman och Fernando Lima på hennes konsert i Vienna som jag så sjukt mycket ville till men tyvärr inte kunde. Jätte många fans på forumet vart i publiken på denna speciella konsert. Jag hoppas fortfarande på att det ska bli en dvd av det men än så länge ska det tydligen bara visas på pbs kanaler runt om i världen. Överallt utom Sverige verkar det som hittills.Men skivan har ju inte heller släppts här ännu.  Ska tjata lite på SVT iaf. De har visat hennes konserter förr. Denna konsert är speciell mestadels p.g.a hennes nya låtar förstås men även att hon sjunger hela POTO. Hon brukar oftast bara göra en suite av den i vanliga fall. Jag vill se och höra det så sjukt mycket. Pretty please. Blev iaf så jäkla glad nu när jag hittade en låt från konserten på you tube iaf. Hoppas på fler hihi

Stressfria mornar

Så skönt att börja sent i skolan särskilt när jag bara har en lektion på en och en halv timme. Kan sova ut samtidigt som jag hinner att träna och äta en avslappnad frukost utan att stressa i sig den :O) Får njuta så mycket jag kan den här veckan för nästa vecka börjar min VFU igen och då är det till att gå upp tidigt och åka hem sent :O( Trist.

Nu ska jag sminka mig och bestämma vad jag ska ha för tröja för dagen. Fint väder är det idag med så ska ta mig en promenad sen på väg hem från skolan.

Donnas besök hos veterinären, duktig va hon :O)

Miss Donna fick en tid hos blå stjärnan idag. Så himla glad över att vi fick komma dit så snabbt. Hennes hornhinna har blivit skadad av en bit av höet för hon hade tydligen fått en relativt står bit in i ögat som låg och skavde stackarn :O( Hon får nu antibiotika och ska ha det i tio dagar. Vi ska droppa 4-6 droppar per dag i ögat. Är så glad över att hon kommer bli bra igen. Var så himla orolig över att hon skulle bli blind på ögat eller nåt annat hemskt. Resten av kroppen mådde bra och den svarta blåsan är ofarlig fortfarande som tur är. Märker iaf redan nu skillnad på henne sen hon fått droppar i ögonen. Mycket piggare och börjar bli sig själv igen. Stackars vad ont hon måste ha haft de här dagarna min bebis :O( Ska på återbesök om tio dar som sagt så att allt fungerar som det ska. Ska även ta dit de andra två busarna för att se om de har nån ohyra i pälsen. Speciellt Lotus kliar sig mycket. De hittade inget på Donna men de sa att hon kan ha bättre immunförsvar än de andra. Ingen kul kostnad dock men den gör det värt det när man vet till 100% att de alla mår bra. Idag gick på ca 800 kr + medicinen på lite över hundralappen. De var schyssta iaf och sa att nästa gång att de kunde göra det lite billigare för oss i och med att alla bebisarna ska med då.

The carpenters



Rainy days and mondays. *älskar den* Hennes röst är så varm



"Ticket to ride" är anledningen till att jag börja lyssna på dem från början. Så himla bra!
Kul för övrigt att titta på äldre videos. "Lite" skillnad mot dagens.

Älskade Donna

Åh vår Donnis har blivit sjuk igen. Är skitledsen! Hennes ena öga har hon svårt att öppna och det ser trött ut och geggigt av en hinna. Vi ringde veterinären på blå stjärnan och hon sa att det inte är akut utan det kan bli fult bara om det är ett sår. Då det kostar 2000 kr bara för att komma in akut så väntar vi till på måndag men fan vad jag önskar att vi var rika och inte behövde tänka så hemskt. Är så himla orolig för henne. Igår när jag kela med henne på kvällen såg jag att hon hade lite gegga precis vid ögonvrån, men trodde bara det var typ som vi människor kan få ibland för de har de allihopa fått ibland utan att nåt har hänt men nu efter vi vart i stan och shoppat så blev vi helt förskräkta över hur hon ser ut på ena sidan. Att det kan förändras så fort över dagen bara. Hon verkar pigg i övrigt iaf och mat tiggde hon så det är ju ett gott tecken iaf. Varför måste våra bebisar bli sjuka. De är så oskyldiga. Är livrädd för den dagen de inte finns nåt mer. Klarar inte av d. Nackdelen med att tycka om djur är att de inte lever lika länge som en själv. Ibland känns det som om det är så hemskt så det knappt är värt den sorgen. Men samtidigt så är en sekund värd all smärta med våra underbara gummor. Snälla snälla att vi får en tid fort och att det inte är nåt allvarligt och att hon inte lider just nu. Till måndag känns som en hel evighet just nu. I vanliga fall brukar det kännas tvärtom när det är helg att det går alldeles för fort.

 Donnisen när hon bara var ca ett halvår gammalt. Hon har alltid varit en stor och stark tjej. Vår drottning i familjen.

RSS 2.0