Nu kan jag pusta ut

Denna månaden har varit i fattigaste laget så vi har varit tvungna att handla på kreditkortet alldeles för många ggr. Vi har haft ångest över hur mycket det skulle bli men det var faktiskt inte så himla farligt. Ser t.o.m fram emot att betala räkningarna imorgon och få det överstökat. Några småräkningar kommer vi få spara till nästa månad men så länge de stora summorna är borta så är allt frid och fröjd! Skönt! Trodde det skulle bli värre och med tanke på att detta är den tuffaste månaden då Christoffer bara fått jobba några enstaka ggr kommer det bara gå uppåt efter det här nu när det är högsäsong igen på Liseberg. Åh vad jag känner mig lättad!

Nytt album

Jag är så lycklig för HIM ska släppa ett nytt album i början på nästa år. I februari redan! Kul med nåt nytt att lyssna på. Sen så har de även gjort en kalender som känns väldigt fjortis tyvärr. Blir lite generad åt dem. Visst att Ville är jävligt snygg men ändå...


Vill ha kyla och snö inte regn


Tråkigt väder idag. Ska iväg in till stan och träffa Linnea och Sara och jag hade hoppats att det skulle vara lika mysigt väder som det var i lördags. Det är mörkt här inne som om det var dags att bli kväll. Då vill jag bara kura ihop mig i sängen och läsa eller titta på film. Men det kommer bli kul när jag väl kommit iväg. Det är mest svårt att orka ta sig dit. Har ingen bra jacka för att vara i regnet så ska faktiskt gå in på stadium idag och kika. Behöver något varmare regntåligt att ha på promenaderna.  

Snabbvisit

Jag vart på en riktig snabbvisit hos mamma i söndags. Har gått så fort veckan. Jag vart där för att hämta låneböcker och för att träffa familjen såklart. Det var väldigt mys.Hann även träffa min syster och två av mina systerbarn en stund på fika och när de skjutsade mig hem. Måste åka dit snart igen under en helg så jag hinner träffa lite fler. Speciellt Lena och lilla Aron. Han lär ha växt så mycket sen sist jag såg honom.
Jag och mamma åt mest en massa mat och fika och pratade en massa. Gick även igenom hennes saker. Brukar alltid komma hem med nånting som hon tycker att jag ska ha. Denna gång blev det gammal skoputs och en fönsterskrapa + en del av hennes samling konstmusik som hon aldrig lyssnar på så däremot jag gör :O) Än så länge har jag inte hunnit lyssna på någon av de skivorna men dock har skoputsen använts och även fönsterskrapan då jag tvättade vardagsrumsfönstret idag! Vi har bott här i tre år och det är första gången vi tvättat dem. Det blev jätte rent och ska fixa ordning färdigt i veckan inför advent. Kommer bilder på det senare när det är helt färdigt.

 Min fina mamma som alltid finns där för mig. Hon kan vara jäkligt jobbig stundtals men hon menar oftast alltid väl :O)

Lotus mår bra som tur är

Har inte uppdaterat så flitigt denna veckan så det blir många inlägg på rad nu. I tisdags så vart vi med lilla Lotus till veterinären. Vi var så oroliga för vi hade under helgen upptäckt en stor mörk böld på hennes rumpa och självklart trodde vi det värsta att det var en tumör. Jag har haft ont i magen sen innan vi fick tiden och det gjorde inte besöket hos mamma eller Bilbos födelsedag särskilt rolig när jag oroade mig över Lotus. Men föröskte koppla bort det så mycket jag kunde. Som tur var så var det helt ofarligt och den gick tydligen att tömma ut med tops. Nån äcklig grå gegga kom ut ur den. Blä. Vi är så lättade och lyckliga över att hon är frisk. Man kan operera bort dem men bara om de växer tillbaka igen. Den har inte gjort det som tur är så jag hoppas att det förblir så. Det kan ske på en dag bara och nu har det ändå gått snart 5 dagar. Dock måste vi få Lotus att tappa lite i vikt speciellt om vi behöver operera henne. Nedsövningen är mer riskabel om hon är överviktig. Hon är yngst men också störst. De får samma mat en ändå är det sådan enorm skillnad på dem. 1100 gram ca väger hon och hon ska helst inte överstiga 1 kg. Ännu hellre att hon ska väga 800-900 gram. Får se hur det går. Vi har gjort så att de får leta efter mat och får jaga mig så att de får lite mer spring och än så länge verkar det funka. Alla tre gummor har blivit piggare och beter sig nästan som bebisar för de skuttar och har sig. Ibland får man se ett litet hopp men nu har de verkligen hoppat runt jätte mycket på mattan och lekt.


Att vara själv

 Jag gillar att vara själv och ha det tyst omkring mig när jag behöver få utlopp för mina tankar och kreativitet. Att bara få tänka eller skriva texter, sjunga och pyssla med mitt. Detta har blivit väldig ändring på sedan Bilbo kom in i våra liv. Promenader är ett sånt exempel. Jag gillar att gå själv och filosofera. Där kan jag bearbeta det jag grubblar på. Det är väldigt sällan jag kan gå själv när det är så många här i området som vi känner och jag tycker självklart det är väldigt kul att gå tillsammans med andra också förstås. De är jätte härliga människor och det är så fint att det finns en sådan rutin att alltid ses kl 3. Men nu är det nästan svårt att gå ut själv oavsett vilken tid jag går. Så idag gjorde jag och Bilbo det iaf och försökte gå en tid när ingen går. Det var så himla mysigt att bara vara han och jag. Sen när vi kom ner från berget så träffade vi förstås på en tjej med två vovvar och Bilbo fick leka av sig ordentligt. De sprang som tokar i säkert 20 minuter. Så han fick utlopp för sin energi också :) 

   

Oprah

Oprah show kommer inte finnas mer. Nästa år är hennes sista säsong. Känns väldigt konstigt. Hon är en sådan ikon. Ibland eller ofta over the top men ändå så himla härlig. Om jag är hemma så tittar jag alltid på programmet. När jag var arbetslös för några år sedan var Oprah verkligen ett måste. Jag måste vara väldigt blödig men jag tycker det är lite sorgligt iaf.


Vad är det för en dag, jo det är ju Bilbos födelsedag!

Idag fyller Bilbo 2 år! Grattis till dig min lilla gubbe. Vi har precis varit och firat honom med alla sina kompisar. Man blir väldigt populär med köttbullar i väskan. Söta Våfflan var där också för första gången sen det hemska som hände. Bilbo gillar Våfflan jätte mycket så det var en glad överaskning. Nu ska jag gå och handla lite bröd för jag är så hungrig och orkar inte vänta på att min kära make ska diska så att man kan laga lite mat...
Vi ska fira Bilbo här hemma nu med lite mer gott och han ska få en present till. Han har redan fått en mjuk fotboll som jag verkar tycka är roligare än vad han gör. Den var kul en stund iaf.


Halv åtta

Snart börjar ett av mina favoritprogram, halv åtta hos mig. Tycker att det är en jätte kul program idé. Jag går jämt omkring och försöker kika in hos folk i deras fönster och undrar hur de bor och vad de gör. I detta program får jag iaf det behovet tillfredställt utan att behöva skämma ut mig själv.
Jag gíllar Helge Skog också. Han är jäkligt rolig och skicklig på att kommentera.

Lite tur med bostad tycker jag att vi kan få

Nu börjar det faktiskt bli ohållbart på allvar att bo så här litet. Kan vi inte få nåt erbjudande nån gång! Fick ju i Alingsås men vill inte bo där.Alldels för långt bort och blir inte billigare då man ska pendla in till gbg jämt och ständigt. Nu har vi satt upp oss på ett mindre bostadsbolag som har lägenheter där vi bor nu. Vill ju helst bo kvar här på kville. Vill bara uppgradera oss lite med ett kök och en balkong och ett badkar! Och med mer plats så att man inte behöver knö in allt och utnyttja varenda liten vrå. Snälla snälla att vi får det. Jag kan liksom stå ut och bo här om jag ser slutet och vet att "det datumet flyttar vi". Är det för mycket begärt? Jag är fullt medveten att jag ska vara tacksam över att jag har tak över huvudet och att vi bor tryggt men lite självisk vill jag ändå vara och få nåt mer...


Lyssnar på...


Fortfarande ingen kreavitet åtminstonde inte skolrelaterad

Jag gillar mörkret och den här årstiden fast just idag när jag behöver vara koncentrerad och skriva hemtenta är det inte att föredra att det känns som om det redan är kväll. Jag vill mysa då med film och god mat och lyssna på musik istället. Som vanligt vet jag inte varför jag ens anstränger mig med att sitta vid datorn och försöka skriva. Jag vet ju att det inte kommer att hända förrän jag fåt panik på riktigt och inser att shit jag ska lämna in den imorgon. Så antagligen kommer jag ha denna panik imorgon då den ska in på tisdag. Idag är det ju "lugnt"

Parmiddag

Är hemkommen från Borås. Vi vart bjudna på parmiddag hos Johannes och Sandra tillsammans med Lina och Rickard. Parmiddag känns för övrigt väldigt vuxet även om ingen av oss direkt är särskilt "vuxna" av oss. Jätte mysigt har vi haft det iaf med mumsig mat och vin och tp. De har en så himla fin lampa också som jag nu ska kika på internet och se om de har kvar i butiken. Den skulle passa perfekt nämnligen i vårt vardagsrum. Sen blir det ett Heroes avsnitt och därefter sova. Ska ju faktiskt spendera dagen med att skriva min hemtenta imorgon.

Blir jag ens chockad längre

Där jag och mina vänner gillar att promenera är för vissa istället en perfekt plats för misshandel. Ytterligare en anledning att stänga av Ramberget för biltrafik!

Där ser man

Jag fick VG på min hemtenta! Jag är så lycklig! Jag som trodde att jag knappt skulle bli godkänd. Min verklighetsuppfattning är nog inte så himla bra. Hoppas att det går lika bra med den som ska in på tisdag i nästa vecka! Kommer sitta med den i helgen och hoppas att inspirationen flödar :O)
Men ett tag till är det ledighet som gäller med bra musik och snart ska vi titta på ett avsnitt av Heroes.

RSS 2.0